Η Sony φέρνει την εικονική πραγματικότητα στο PlayStation 4

Το συνέδριο Game Developers Conference (GDC) επέλεξε η Sony για μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που αφορά το μέλλον του PlayStation 4 και γενικά της προσπάθειας της εταιρείας για νέους τρόπους gaming με έμφαση στην εικονική πραγματικότητα όπως το πολυαναμενόμενο Oculus Rift. Έτσι ύστερα από τρία χρόνια δοκιμών στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν τα ειδικά γυαλιά-προβολείς Sony HMZ σε συνδυασμό με το PlayStation Move και τη σύσταση ομάδας για τη δημιουργία περιφερειακού που θα προσφέρει την εικονική πραγματικότητητα στους χρήστες του PlayStation 4, η Sony ανακοινώνει το Project Morpheus. Με εντυπωσιακό φουτουριστικό σχεδιασμό ο οποίος διακρίνεται από τα μπλε φώτα που βρίσκουμε στις τέσσερις γωνίες της συσκευής, το Project Morpheus αποτελεί αυτή την ώρα απλά ένα πρωτότυπο σχέδιο και όχι την τελική έκδοση του περιφερειακού εικονικής πραγματικότητας που θα φέρει στην αγορά η Sony κάποια στιγμή στο μέλλον.
Ο λόγος της αποκάλυψης του στη φετινή GDC είναι η συγκέντρωση απόψεων και σχολίων από όσους αναπτύσσουν παιχνίδια για την κονσόλα της Sony. Ο Dr. Richard Marks στη συνέχεια ο οποίος βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Project Morpheus αλλά και παλαιότερα του PlayStation Move, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο περιφερειακό θα είναι εκπληκτικό για παιχνίδια, με την εικονική πραγματικότητα όμως να επεκτείνεται και πέρα από τα παιχνίδια. Για το σκοπό αυτό ο ίδιος συνεργάζεται με τη Nasa για τη δημιουργία ενός demo με το χρήστη να μεταφέρεται στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Πίσω από τα οπτικά της συσκευής βρίσκεται το τμήμα της Sony η οποία ασχολείται με τις φωτογραφικές μηχανές ενώ για την καταγραφή των κινήσεων χρησιμοποιείται η τεχνολογία του PlayStation Move.
Η κάμερα του PlayStation είναι σημαντικό κομμάτι του παζλ όπως επίσης και το χειριστήριο DualShock 4 ή το PlayStation Move για το χειρισμό του παιχνιδιού. Μεγάλη σημασία δίνεται στην ευκολία χρήσης αλλά και στο συμβατό περιεχόμενο, με τη Sony να ανακοινώνει τη συνεργασία της με αρκετούς κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών μεταξύ των οποίων η Crytek, Uniti, Epic Games, Silicon Studio οι οποίοι και θα στηρίξουν το Project Morpheus από τα πρώτα του βήματα. Για το σκοπό αυτό, η Sony θα διαθέσει στους συνεργάτες της μια δοκιμαστική έκδοση του Project Morpheus (dev kit) το οποίο θα διαθέτει Full HD ανάλυση καθώς και οπτικό πεδίο 90 μοιρών. Το περιφερειακό συνδέεται με την κονσόλα μέσω ενός 5μετρου καλωδίου με τη Sony να εξετάζει την πλήρη κατάργηση του όταν οριστικοποιηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εμπορικής έκδοσης. insomnia.gr
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment