ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ SIM

Ολλανδία. Η χώρα του Van Gogh, του Van Basten, της Heineken και της… νομιμοποίησης. Η χώρα που πρώτη νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, αλλά και την πώληση μαριχουάνας, πήρε την πρωτιά και σε έναν άλλο τομέα. Πρόσφατα λοιπόν η Ολλανδία έδωσε άδεια για την πώληση καρτών SIM χωρίς συμβόλαιο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Θα μπορεί ο καθένας να αγοράσει μια λευκή κάρτα SIM και να διαλέξει αυτός με ποιόν πάροχο θα συνεργαστεί. Τι κερδίζει ο χρήστης; Μα φυσικά την δυνατότητα να αλλάζει πάροχο όποτε αυτός επιθυμεί, ανάλογα με τις ανάγκες του και τις προσφορές που υπάρχουν, χωρίς να δένεται με κανενός τύπου συμβόλαιο. Η απόφαση μπορεί να φαίνεται «μικρής σημασίας» όμως μπορεί να οδηγήσει σε κλιμακωτές αλλαγές που θα ευνοήσουν ειδικά τον καταναλωτή. Ο χρήστης μιας τέτοιας κάρτας θα μπορεί τον ένα μήνα να χρησιμοποιεί έναν πάροχο, ενώ αν βρει κάποια προσφορά που τον ικανοποιεί από κάποιον άλλον, θα μπορεί να αλλάξει άμεσα. Αυτό θα κάνει τον ίδιο πιο ευέλικτο στην αγορά, αποφεύγοντας τακτικές κερδοσκοπίας από τους παρόχους, αλλά και ξαφνικές αλλαγές σε χρεώσεις.
Με τέτοιες κάρτες επίσης, οι πάροχοι θα πρέπει να κρατάνε τους χρήστες στο δίκτυο τους, προσφέροντας όλο και πιο ανταγωνιστικές τιμές και πακέτα. Ειδικά στο τελευταίο θέμα, πλέον θα μπορεί ο χρήστης να επιλέξει για μόνο συγκεκριμένες υπηρεσίες από τον κάθε πάροχο, όπως πχ μόνο δωρεάν λεπτά ομιλίας η μόνο χρήση ίντερνετ, βρίσκοντας συνέχεια την πιο συμφέρουσα πρόταση. Τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν όμως εδώ. Με αυτή την κάρτα θα μπορούν να μπουν και περισσότεροι παίκτες στην αγορά. Μάλιστα, δεν είναι απίθανο οι ίδιες οι κατασκευαστικές εταιρίες, όπως η Samsung και η Apple να προσφέρουν εκτός από τα smartphone τους και τέτοιες κάρτες με πακέτα ομιλίας η σύνδεσης ίντερνετ. Επίσης, τέτοιες κάρτες θα εκμηδενίσουν μια για πάντα τις χρεώσεις Roaming.
Ο χρήστης που θα ταξιδεύει σε άλλη χώρα, θα μπορεί να γράφετε σε όποιο πακέτο επιθυμεί αυτός με το που πατάει το πόδι του στην χώρα, και για όποιο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Μάλιστα, οι ίδιοι κατασκευαστές που υποθετικά θα προσφέρουν πακέτα στους χρήστες με την αγορά του smartphone τους, θα μπορούν να δίνουν αυτά τα πακέτα παντού στον κόσμο, χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να κάνει απολύτως τίποτα. Έτσι, τα 1000 λεπτά ομιλίας που θα δίνει π.χ. η Samsung θα έχουν ισχύ σε όλο τον κόσμο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment