Αυξάνεται η χρήση mobile data στην Ελλάδα

Με αφορμή την παρουσίαση του Motorola Moto G και την αποκλειστική διάθεσή του από τη Wind ο κ. Παρασκευόπουλος σχολίασε την όλο και πιο μεγάλη αύξηση της χρήσης του Mobile Internet. «Οι γρήγορες ταχύτητες που προσφέρει το νέο δίκτυο της WIND σε όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα οικονομικά προγράμματα και την ευρεία γκάμα smartphones έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της χρήσης δεδομένων» είπε. 
motorola_moto_g
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2010 έως το 2013, η κίνηση δεδομένων αυξήθηκε κατά 249% ενώ ο μέσος μηνιαίος όγκος δεδομένων στο δίκτυο κινητής της WIND το 2013 ξεπέρασε τα 350 Terrabytes. Μάλιστα, ώρες αιχμής για το Mobile Internet είναι  μεταξύ μεταξύ 19:00 και 00:00, ενώ το Σαββατοκύριακο η κίνηση των data είναι επίσης σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με τις καθημερινές.Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία από σχετικές μετρήσεις της Wind που έδειξαν πως τον περασμένο Φεβρουάριο, η χρήση internet από κινητές συσκευές ξεπέρασε σε ποσοστό τη χρήση από σταθερό υπολογιστή.Σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, υπολογίζεται πως μέχρι το 2015 οι λήψεις applications θα ξεπεράσουν το 1,7 δις. Μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι των λήψεων να αφορούν apps που εξυπηρετούν το social messaging, ωστόσο η μεγάλη αύξηση που παρατηρήθηκε στις λήψης εφαρμογών utilities και productivities, οδήγησε την αγορά σε συνολική ανάπτυξη 115% την περίοδο 2012-2013.
Περίπου 400 χιλ. ταμπλέτες πωλήθηκαν μέσα στο 2013, ενώ το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% το 2014. Σημαντική αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων παρατηρήθηκε και στην αγορά των smartphones, καθώς από το 43% που καταλάμβαναν στην αγορά το 2012, έφτασαν στο 54% το 2013.
Αναφορικά στα λειτουργικά συστήματα, σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών παραμένει το Android, η χρήση του οποίου αυξήθηκε το 2013 κατά 3,8%, ενώ το iOS σημείωσε πτώση 3%. Σημαντικότατη ήταν η αύξηση που κατέγραψαν τα Windows, με συνολικό ποσοστό αύξησης 5%, το οποίο έφτασε στο 10% τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε «ελεύθερη πτώση» βρίσκονται τα Symbian και Blackberry.Η μεγαλύτερη χρήση mobile λαμβάνει χώρα στο σπίτι με ποσοστό 91%, 70% χρησιμοποιείται εν κινήσει και 59% μέσα σε κάποιο κατάστημα. Σε ποσοστό 69% ανέρχεται το ποσοστό χρήσης που αφορά την επικοινωνία, το 53% ενημέρωση και το 74% ψυχαγωγία. Κατά μέσο όρο 20 εφαρμογές είναι εγκατεστημένες σε κάθε κινητή συσκευή, με τις 9 από αυτές να χρησιμοποιούνται καθημερινά, ενώ ένα ποσοστό 10% έχουν ληφθεί επί πληρωμή.
«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη στρατηγική επιλογή της WIND να επενδύει συστηματικά και με διάρκεια στον εκσυγχρονισμό του δικτύου της, προσφέροντας παράλληλα στον καταναλωτή προϊόντα και υπηρεσίες που καθιστούν τη χρήση του Mobile Internet προσιτή σε όλους» αναφέρει η εταιρεία.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment