LG G Flex σε ελληνικά χέρια και ανάλυση

Για ένα τόσο ιδιότυπο phablet, θα ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα. Αφήνουμε την κατασκευή και το σχεδιασμό για το τέλος, αφού πρώτα «περάσουμε» από το hardware, το software και τις λοιπές δυνατότητές του. To LG G Flex, λοιπόν, είναι ένα phablet με οθόνη 6 ιντσών, με P-OLED panel το οποίο όπως καταλαβαίνετε, είναι κυρτό, ακολουθώντας τη «γραμμή» της συσκευής. Η χρήση της λέξης κυρτό είναι μάλλον άτοπη αλλά έχει επικρατήσει για όλες αυτές τις συσκευές, αν και μάλλον η λέξη «κοίλο» είναι ορθότερη. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης... Η χρήση αυτού του panel και η ιδιαιτερότητά του σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο IPS ή AMOLED panel που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, περιορίζουν την ανάλυση στα 720p, η οποία είναι «λίγη» για μια 6άρα οθόνη, δίνοντας των 245 ppi. Αυτό γίνεται εμφανές αμέσως μόλις ανοίξει κάποιος τη συσκευή, ειδικά αν έχει συνηθίσει σε σημαντικά υψηλότερες αναλύσεις. Παρά ταύτα, έχει πολύ καλή ευκρίνεια και σε συνδυασμό με την κυρτή οθόνη, η θεάση video είναι με μία λέξη, «απόλαυση». Από πλευράς χρωμάτων και φωτεινότητας τα καταφέρνει το ίδιο καλά, ενώ είναι χρηστική ακόμη και σε έντονη ηλιοφάνεια και παρά την καμπυλότητά της, οι γωνίες θέασης δεν επηρεάζονται πολύ. Τέλος, προστατεύεται από Gorilla Glass 2 ενάντια σε γρατζουνιές και φθορές.
lg g flex (6)
Ένα κορυφαίο smartphone με κορυφαία...τιμή δε θα μπορούσε παρά να έχει και κορυφαίο hardware: Qualcomm Snapdragon 800 chipset με τους 4 πυρήνες του στα 2,26GHz, 2GB μνήμης RAM και το Adreno 330 GPU, ως συνήθως. Ο κλασικός συνδυασμός που συναντάμε σε πολλά high-end Android μοντέλα και του χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις, ίσως και λίγο ανώτερες του...αναμενόμενου αλλά λογικό αφού η ανάλυση της οθόνης είναι μικρότερη και έτσι το G Flex τα καταφέρνει ελαφρώς καλύτερα στην επεξεργασία γραφικών. Τρέξαμε φυσικά και τα σχετικάbenchmarks και μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στα screenshots, τα οποία δεν αφήνουν και καμια αμφιβολία για την ταχύτητα και τις επιδόσεις του phablet.
Από εκεί και πέρα έχουμε 32GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος «πρέπει» να σας φτάσει γιατίδεν μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD κάρτας και όπως θα φαντάζεστε, δεν είναι εξ’ολοκλήρου διαθέσιμος στο χρήστη (24GB πρακτικά). Η συνδεσιμότητα του G Flex είναι ζηλευτή, αφού εκτός από τα 4G/LTE δίκτυα που υποστηρίζει, διαθέτει επίσης και πομποδέκτεςWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Bluetooth 4.0 LE με A2DP, NFC, υπέρυθρες για τη λειτουργία του ως remote controller, Stereo FM με RDS και GPS με A-GPS και GLONASS.Επίσης μέσω του Wi-Fi μπορείτε να συνδεθείτε με άλλες συσκευές μέσω Wi-Fi Direct, να το κάνετε hotspot αλλά και να στείλετε ασύρματα το σήμα της οθόνης (DLNA), ενώ η microUSB θύρα του υποστηρίζει USB n-the-go και μπορεί να γίνει host.
 lg g flex menu
Τα hardware specs, όμως, πολλές φορές δεν λένε όλη την αλήθεια. Το software είναι πολύ σημαντικό σε high-end συσκευές και στο LG G Flex θα περίμενε κανείς την έκδοση 4.4 KitKat του Android, αλλά φεύ: Η συσκευή τρέχει ακόμα το 4.2.2 Jelly Bean, αν και προφανώς είναι προγραμματισμένη να δεχθεί το update πολύ σύντομα, εντός του Μαρτίου, οπότε μην ανυσηχείτε! Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι παρά την απουσία KitKat, η συσκευή μας μπορούσε να κάνει λήψη 4K video, αν και αυτό δεν υποστηρίζεται κανονικά στην Jelly Bean έκδοση, περισσότερα γι’αυτό παρακάτω, στο κομμάτι που αφορά την κάμερα.
Το interface είναι τυπικό LG, από την επιφάνεια εργασίας μέχρι τα quick toggles και το notification tray, ενώ φυσικά παρόντα είναι και τα γνωστά μας QSlide apps που τόσο βολικά και χρήσιμα έχουν αποδειχθεί στις συσκευές με μεγάλη οθόνη. Το G Flex υποστηρίζει καιgestures για ακόμη πιό εύκολη χρήση, όπως ξεκλείδωμα της οθόνης με double tap, απάντηση κλήσεις φέρνοντάς το στο αυτί σας κ.λπ., ενώ παράλληλα έχει και κάποιες ειδικές επιλογές για να διευκολύνει τη χρήση με το ένα χέρι, αν επιθυμείτε να τις ενεργοποιήσετε. Βέβαια, η συσκευή είναι αρκετά γλιστερή και λόγω μεγέθους αλλά και κυρτότητας είναι σχεδόν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί με ένα χέρι, εκτός αν είστε ο...Διαμαντίδης. Ακόμη και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα είναι πολύ δύσκολο με το ένα χέρι, με το power/lock στο πίσω μέρος, εξ’ού και το double tap gesture που προαναφέραμε.
lg g flex vellamo
lg g flex antutu
Επιπλέον, υποστηρίζονται το Slide Aside για να πηγαίνετε τις εφαρμογές στο παρασκήνιο αλλά και να τις επαναφέρετε εύκολα, όπως είδαμε στο G2, αλλά και τα Split view/Dual Window για χρήση εφαρμογών παράλληλα (multitasking). Το G Flex έχει τις λειτουργίες Smart Screen και Smart Video για να μη σβήνει την οθόνη όσο την κοιτάτε αλλά και να κάνει παύση των videos όταν στρέφετε αλλού το βλέμμα σας, έχει ένα “Guest Mode” που χρησιμεύει για να...δείχνετε τη συσκευή σε άλλους χωρίς να έχουν πρόσβαση στα apps σας (μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με διαφορετικό pattern κατά το ξεκλείδωμα της οθόνης), ενώ τα τρία πλήκτρα αφής πάνω στην οθόνη μπορούν να τροποποιηθούν, είτε αλλάζοντάς τους τη σειρά, είτε κάνοντάς τα...4 με την προσθήκη του QuickMemo πλήκτρου ή του πλήκτρου που κατεβάζει το notification tray (χρήση με το ένα χέρι, είπαμε). Τέλος, το notification LED της συσκευής είναι παραμετροποιήσιμο, αφού μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 10 διαφορετικών συμβάντων που θα το ενεργοποιούν, όπως και το πίσω LED του power/lock πλήκτρου που επίσης μπορεί να αναλάβει καθήκοντα notification LED.

Κάμερα, ήχος, αυτονομία

H κύρια κάμερα του G Flex έχει αισθητήρα 13 MPixels με HDR που μπορεί να κάνει ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών και video και διαθέτει ένα απλό και εύχρηστο interface. Αξιοσημείωτο πως μπορεί να κάνει λήψη video ανάλυσης 4K (uHD 2160p), που ήταν και είναι διακαής πόθος αρκετών χρηστών, ακόμη και χωρίς να έχει δεχθεί ακόμη το KitKat Android, όντας στην έκδοση4.2.2 Jelly Bean (τουλάχιστον η δική μας συσκευή). Δείγμα 4K video στα 30 FPS μπορείτε να δείτε παρακάτω, ενώ η επόμενη επιλογή είναι τα 1080p στα 60 FPS με εξ’ίσου καλό αποτέλεσμα θα λέγαμε. Γενικά φωτογραφίες και video από το G Flex είναι πολύ υψηλής ποιότητας, έχουμε όμως παράπονα από το auto-focus αφού και σχετικά αργό είναι, αλλά καιόχι τόσο ακριβές, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε πιό συχνά το touch focus, ειδικά για κοντινές λήψεις. Γενικά αν επιζητείτε γρήγορες λήψεις φωτογραφιών, είναι ένα μάλλον αδύναμο σημείο του G Flex. Το single-LED φλας του είναι αρκετά ισχυρό, πάντως, ενώ η εμπρόσθια κάμερα των 2,1 MPixels κάνει τη δουλειά της και με το παραπάνω.
lg g flex camera (Custom)
lg g flex camera 2 (Custom)
lg g flex camera 3 (Custom)
lg g flex camera 5 (Custom)
lg g flex camera 4 (Custom)
lg g flex camera 6 (Custom)
lg g flex camera 8 (Custom)
lg g flex camera 9 (Custom)
lg g flex camera 10 (Custom)
Η απόδοση του ηχείου στο G Flex είναι πολύ καλή, τόσο από άποψης έντασης, όσο και καθαρότητας. Η μόνη περίπτωση να μη σας καλύψει 100% είναι αν έχετε συνηθίσει σε μοντέλα με stereo ηχεία στο εμπρός μέρος, κάτι απόλυτα φυσιολογικό βέβαια αφού η εμπειρία τους δε μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε «μονό» ηχείο βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής.
Όσο για την αυτονομία, είναι σε πολύ καλά επίπεδα, αντίστοιχα των υπόλοιπων high-end phablets της αγοράς, με τη μπαταρία των 3.500 mAh να κρατά το G Flex μακριά από το φορτιστή (1,5A) για 8-10 ώρες διαρκούς λειτουργίας, ανάλογα με τη χρήση που του κάνετε. Το μεγάλο μέγεθος των συσκευών αυτών τουλάχιστον επιτρέπει την εγκατάσταση μεγάλων μπαταριών και αυτό μας ικανοποιεί πλήρως.

Είναι το μέλλον..."κυρτό";

Αφήσαμε την κατασκευή και το σχεδιασμό για...κατακλείδα, αφού αναμφίβολα αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το LG G Flex μοναδικό στο είδος του και που εκτοξεύουν την τιμή του στα...€899! Είναι πλαστικό αλλά ποιοτικό, είναι στιβαρό αλλά ταυτόχρονα καιεύκαμπτο. Ελκύει τα βλέμματα όπως κανένα άλλο, κι όμως μετά από λίγα λεπτά χρήσης ο χρήστης το έχει ήδη συνηθίσει. Προσοχή, είπα «συνηθίσει», όχι «βαρεθεί». Όσο καιρό και να το έχει κανείς, κάθε φορά θα εντυπωσιάζεται από τον καμπυλωτό σχεδιασμό και το πως φαίνεται να «ξαπλώνει» το χέρι πάνω στην οθόνη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment