Διαθέσιμο το iOS 7.1. Ταχύτερο στο iPhone 4 και με CarPlay

Η αναβάθμιση iOS 7.1 είναι διαθέσιμη. Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η Apple, διορθώνει ένα κρίσιμης σημασίας bug που οδηγούσε το iPhone 5s – και όχι μόνο - σε τυχαίες επανεκκινήσεις, βελτιώνει τη ταχύτητα στο iPhone 4, φέρνει το νέο χαρακτηριστικό CarPlay, βελτιστοποιεί το UI σε σημεία κ.ά. Η Apple πέρα από bug fixes πραγματοποίησε ορισμένες βελτιώσεις στο περιβάλλον χρήσης ενώ πρόσθεσε και μερικά νέα χαρακτηριστικά. Οι βασικές αλλαγές που διακρίνονται με… γυμνό μάτι, αφορούν στον phone dialer για παράδειγμα. Στο περιβάλλον χρήσης των εισερχομένων κλήσεων, υπάρχουν δύο ξεχωριστά στρογγυλά πλήκτρα για τις λειτουργίες απάντησης και απόρριψης κάτω από δύο κυκλικά εικονίδια που αφορούν στις επιλογές “Remind Me” και “Message”.
Οι άλλες βελτιώσεις είναι μάλλον μικρές, και συμπεριλαμβάνουν ένα φρεσκάρισμα στην εφαρμογή για τη μουσική, με εικονίδια για επανάληψη και τυχαία αναπαραγωγή, καθώς και επιλογή για απενεργοποίηση της κίνησης στη ταπετσαρία κατά την επιλογή μίας εικόνας. Το iOS 7.1 περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στο πληκτρολόγιο, κάνοντας τα πλήκτρα “Delete” και “Shift” περισσότερο εμφανή. Στον τομέα της κάμερας, υποστηρίζεται η αυτόματη ενεργοποίηση του HDR. Στο ημερολόγιο επίσης προστέθηκε νέο "Month View". Όσο αφορά στην διόρθωση του “bug” που οδηγούσε σε επανεκκίνηση το iPhone 5s –και όχι μόνο αυτό, αλλά και τα iPad mini με οθόνη Retina και iPad Air- διορθώθηκε, ενώ επιπλέον κάποια θέματα με το Touch ID, παύουν να υφίστανται, με το χαρακτηριστικό να είναι ακόμη πιο γρήγορο και ακριβές με την τελευταία αναβάθμιση. Το νέο Ios 7.1 βελτιστοποιήθηκε ώστε να τρέχει ταχύτερα στο iPhone 4, και γενικότερα σε παλαιότερες συσκευές της Apple.
Το χαρακτηριστικό γνωστό παλαιότερα ως iOS in the Car μετονομάστηκε σε CarPlay και ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τον χρήστη να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της ψηφιακής βοηθού Siri χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές όπως για παράδειγμα για να απαντάει ή να απορρίπτει κλήσεις, να απαγγέλει μηνύματα κειμένου κ.ά. Μία ακόμη αλλαγή αφορά στον τρόπο ενεργοποίησης της λειτουργίας Siri. Έτσι, μπορεί να ενεργοποιείται πάλι πατώντας το πλήκτρο “Home” ωστόσο αν ο χρήστης το κρατήσει πατημένο, η Siri θα ακούσει για περισσότερη ώρα και έτσι δεν θα διακόψει τον χρήστη ωσότου ολοκληρώσει την εντολή του ανάμεσα στις παύσεις. Το μέγεθος της αναβάθμισης είναι περίπου 270ΜΒ για τους χρήστες που αναβαθμίζουν από 7.0.6 και περίπου 1.5GB για τους χρήστες που αναβαθμίζουν από την beta έκδοση του iOS.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment