Normandy: το κωδικό όνομα του Nokia Android smartphone

Η Nokia φτιάχνει το δικό της Android smartphone με κωδικό όνομα Normandy. Οι φήμες φαίνεται να επιβεβαιώνονται την στιγμή που η Microsoft είναι μια ανάσα μακρυά από την εξαγορά της Nokia.
Η NOKIA, ΤΟ ANDROID, Η MICROSOFT ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΑΘΟΥΣ ΣΤΑ SMARTPHONES Το project με κωδικό όνομα Normandy έχει σκοπό να αντικαταστήσει το S40 στα φθηνά Asha κινητά και να προσφέρει την εναλλακτική λύση με Lumia design και λειτουργικό Android. Σε αντίθεση με το stock / vanilla Android που τρέχει το Nexus 5, η λύση που επέλεξε η Nokia για το δικό της Android smartphone είναι η παραμετροποίηση του Android σε σημαντικό βαθμό. Σκεφτείτε το Kindle OS αλλά από την Nokia, ένα fork στο Android. Μια ειδική έκδοση του Android χωρίς τα Google apps και όλες τις άλλες υπηρεσίες που τρέχει το Google στο Android. Πάνω στο “γυμνό Android” η Nokia χτίζει το δικό της skin και εφαρμογές για να εξυπηρετήσει τους δικούς της σκοπούς.
ΤΟ NORMANDY ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ NOKIA ANDROID SMARTPHONE 
Στόχος του Normandy Android smartphone είναι να αντικαταστήσει τα φθηνά Nokia Asha κινητά όχι μόνο στην τιμή αλλά και στις δυνατότητες. Ακόμα και οι χρήστες των low end smartphones θέλουν να χρησιμοποιούν apps, κάτι που η σειρά Asha δεν μπορεί να προσφέρει στην επίπεδο και το εύρος που μπορεί να το κάνει το Android. Παραμένει άγνωστο αν τελικά το Nokia Android smartphone κυκλοφορήσει στην αγορά. Η Microsoft πληρώνει πολλά για να αγοράσει την Nokia και σίγουρα θέλει να δει τα Windows Phone 7 σε φθηνά smartphones αντί για κάποιο fork του Android. Οι πηγές που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του Nokia Android smartphone αναφέρουν ότι το νέο κινητό έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2014. Αν βέβαια το επιτρέψει η Microsoft και ο νέος της CEO.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment