HTC One Two, Η ναυαρχίδα στο πρώτο τρίμηνο του 2014

ΠΡΟΣΦΑΤΑ μάθαμε για την δικαστική διαμάχη της Nokia με την HTC, και την απαίτηση της Nokia για απαγόρευση της πώλησης του HTC One (και των HTC One mini και HTC One Max αλλά και των HTC 8X και HTC 8S) στην Μ.Βρετανία. Η HTC μπορεί να αποτρέψει κάτι τέτοιο, εφόσον η άσκηση έφεσης της εταιρείας γίνει δεκτή από το δικαστήριο. Παρόλα αυτά, η HTC συμφώνησε να μην εισάγει άλλα smartphones από αυτά που αφορούν στην υπόθεση ωσότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση, με κίνδυνο ωστόσο η εταιρεία να ξεμείνει από stock. Η Nokia πίεσε πολύ το δικαστήριο για να σταματήσει η πώληση του HTC One, του καλύτερου και με τις περισσότερες πωλήσεις smartphone της HTC.
Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την HTC, αφού η Μ.Βρεανία είναι από τις μεγαλύτερες αγορές της εταιρείας και έρχεται η Χριστουγεννιάτικη περίοδος. Η HTC υποστήριξε ότι το στοιχείο μέσα στα κινητά τηλέφωνα που ευθύνεται είναι πολύ μικρό και ασήμαντο για να παρθούν τόσο καταστροφικά για την εταιρεία μέτρα, με αποτέλεσμα ο δικαστής να επηρρεαστεί θετικά. «Θα είναι δραματικό για την HTC αν συμβεί κάτι τέτοιο» έγραψε. Και στην συνέχεια διαβάζουμε τα εξής από την δικογραφία: «Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι είμαι κάπως δύσπιστος για αυτά τα στοιχεία, δεδομένου ότι η HTC θα δρομολογήσει σύντομα μια νέα ναυαρχίδα, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι παραβιάζει και ως εκ τούτου ότι εμπίπτει στην εντολή ασφαλιστικών μέτρων. Παρόλα αυτά, δέχομαι ότι υπάρχει μια περίοδος από τώρα μέχρι και τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2014, που η HTC θα είναι ευάλωτη«.
Η HTC λοιπόν, και σύμφωνα με την δικογραφία, αναμένεται σε λιγότερο από ένα χρόνο από την παρουσίαση του HTC One, να διαθέσει στην αγορά την νέα της ναυαρχίδα, το λεγόμενο «HTC One Two» (ή HTC One 2 γνωστό και με την κωδική ονομασία HTC M8). Άραγε αυτή η αποκάλυψη, δεν θα επηρρεάσει όσους ήθελαν να αγοράσουν το HTC One τώρα, κατά την Χριστουγεννιάτικη περίοδο ή και μετά; Άραγε ποιος θα επενδύσει σε ένα smartphone που θα αντικατασταθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο; Η αποκάλυψη σίγουρα δεν άρεσε στην HTC.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment