LTE υπηρεσία στα 300Mbps από το εξωτερικό...

Μόλις πριν τρεις μήνες συζητάγαμε για την πρωτιά του πρώτου LTE Advanced δικτύου στην Κορέα που έφτανε τα 102Mbps ταχύτητα και τώρα ένα LTE Cat 6 δίκτυο των 300Mbps βγαίνει εμπορικά στο Χονγκ Κονγκ. Η CSL, η εταιρεία πίσω από αυτή την υπηρεσία, την δημιούργησε με το να αθροίσει τα 20MHz carriers της και στο φάσμα των 1.800MHz αλλά και στο φάσμα των 2.600MHz. Επειδή δεν υπάρχουν πολλά κινητά στην αγορά που υποστηρίζουν LTE Cat 6 ακόμα, η CSL συνεργάστηκε με την ZTE για να δημιουργήσει μία υπερμεγέθη συσκευή για τις ανάγκες της παρουσίασης. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιεί τέσσερις παχιές κεραίες για την εφαρμογή του 2x2 MIMO όπως φαίνεται παρακάτω.
Κατά την παρουσίαση η εταιρεία έδειξε ένα download να τρέχει με ταχύτητα σχεδόν 300Mbps. Επίσης έδειξε και μεταφορά αρχείων μέσω FTP με ταχύτητα στα περίπου 172Mbps. Όσο για την ταχύτητα ανεβάσματος η εταιρεία δεν έδειξε κάτι σχ
ετικό αλλά είπε ότι θα περιορίζεται στα 50Mbps. Κάλλιστα βέβαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και LTE Cat 5 γιατί και αυτό είναι ικανό να φτάσει ταχύτητες των 300Mbps αλλά θα χρειαζόντουσαν 4x4 MIMO κεραίες και σε αυτή τη περίπτωση παραείναι πολλές για να χωρέσουν σε ένα κινητό. Παρόλα αυτά, όσοι είναι στο Χονγκ Κονγκ δεν θα έχουν ακόμα πρόσβαση στην ταχύτητα των 300Mbps και θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τις αρχές του 2014, αλλά ακόμα και τότε η πρόσβαση θα περιορίζεται αρχικά σε συμβατές USB συσκευές και modems. Ένας βασικός λόγος για αυτό, είναι ότι η εταιρεία περιμένει να βρεθούν τεχνολογίες για μεγαλύτερες μπαταρίες και καλύτερη διαχείριση κατανάλωσης, γιατί η αθροιστική μέθοδος απαιτεί περισσότερη ενέργεια. Επίσης, οι κατασκευαστές χρειάζονται χρόνο για να παράγουν μικρότερα LTE Cat 6 τσιπ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment