JIAYU G4 με Κινέζικο υπερόπλο αιχμής...

Φαίνεται πως ο "Κινέζος" βρίσκει τρόπους να έρθει στην χώρα μας, κάτι που βεβαίως είναι εξαιρετικό για τους χρήστες, αφού έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν smartphones με υψηλών προδιαγραφών specs σε χαμηλή τιμή. Αυτό έκανε και ο Αποστόλης, ένας συνάδελφος στην δουλειά που εντόπισε ένα Jiayu G4 και το απέκτησε μετά από αρκετό ψάξιμο, αλλά χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Το κινητό, μου είπε, του στοίχισε περίπου €190 ωστόσο στην αγορά κυκλοφορεί και με €170 με λίγο ψάξιμο. Μάλιστα απέκτησε αυτό με την μεγάλη μπαταρία των 3000mAh, η οποία προσφέρει στο κινητό τρεις μέρες αυτονομίας με κανονική χρήση και δύο μέρες αυτονομία με σκληρή, απαιτητική χρήση. Και δεν μιλάω για τις εργοστασιακές, ονομαστικές αυτονομίες, αλλά για την εμπειρία που απολαμβάνει ο κάτοχος του. Στην υψηλή αυτονομία βοηθάει βεβαίως και το SoC που ενσωματώνει και το οποίο είναι αρκετά καλό στην διαχείριση της ενέργειας (Mediatek MT6589).
JIAYU G4  (2)
Όπως θα καταλάβατε, το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι ένα από τα γνωστά review μας, αλλά μία μικρή παρουσίαση/ γνωριμία με ένα Κινέζο που έχει κάνει αίσθηση στην χώρα μας. Δυστυχώς δεν έχω δείγματα φωτογραφιών ή video να σας δείξω, και δεν πέρασα περισσότερο από μία ώρα μαζί του, ωστόσο μπόρεσα να σχηματίσω μία, έστω και ελλειπή, άποψη για το κινητό.
Σε γενικές γραμμές πάει πάρα πολύ καλά από άποψη επιδόσεων. Ότι το είδα να "λαγκάρει" στις οθόνες του Android, έκδοσης 4.1.2 που φοράει, το είδα αλλά δεν φτάνει κάτι τέτοιο για να μου χαλάσει την γενικότερη αίσθηση - αυτό μάλλον οφείλεται στην "σπασμένη" rom - ότι πρόκειται για μία καλή, πάντα σε σχέση με το κόστος, κατασκευή.Το πλαστικό εμπρός και πίσω κυριαρχεί, ωστόσο δεν σου δίνει την αίσθηση ενός "φτηνιάρη" Κινέζου, αλλά μίας ποιοτικής κατασκευής, αντίστοιχης κάποιων επώνυμων Κινέζων ή και Κορεατών. Παρά την μεγάλη οθόνη IPS LCD (προστατεύεται από Gorilla Glass) των 4,7 ιντσώνανάλυσης 720 x 1280 pixels (περίπου 320ppi) η εταιρεία έχει περιορίσει το μέγεθος των "bezels" και έτσι έχουμε να κάνουμε με μία κομψή σχετικά συσκευή.
H συγκεκριμένη είναι η "χοντρή" έκδοση που έχει την μπαταρία των 3000mAh, οπότε ο συμβιβασμός στο πάχος - περίπου 10mm - είναι αναπόφευκτος. Οι διαστάσεις του είναι 133 x 65 x 10 mm. Αν θέλετε μία πιο κομψή κατασκευή, τουλάχιστον από άποψη πάχους, μπορείτε να αποκτήσετε φθηνότερα την έκδοση με τα 1800mAh που το πάχος της δεν ξεπερνάει τα 8,2 χιλιοστά και το βάρος δεν ξεπερνάει τα 121 γραμμάρια.Επιστρέφοντας στην οθόνη να σας πω ότι είναι ιδιαίτερα φωτεινή και ευκρινής, με καλό λευκό, σχετικά καλό μαύρο και με αρκετά καλή απόδοση υπό το έντονο ηλιακό φως, εφόσον όμως δεν την αφήσετε στο "αυτόματο" (αυτό οφείλεται εν' μέρει, όπως και η υψηλή ευαισθησία στην οθόνη στην κατασκευή OGS, One Glass Solution που σημαίνει ότι τα στοιχεία που αποτελούν την οθόνη, το γυαλί, ο αισθητήρας και το panel δεν έχουν απόσταση μεταξύ τους). Στην πρόσοψη, διαθέτει κάμερα για βιντεοκλήσεις με αισθητήρα 3.0 Megapixels ενώ στο πίσω μέρος, η κάμερα διαθέτει αισθητήρα 13 Megapixels, με LED flash που τραβάει πολύ καλής ποιότητας video ανάλυσης 1080p.
To JIAYU G4 είναι δίκαρτο και έτσι διαθέτει δύο υποδοχές για κάρτες SIM, μία για microSIM και μία για κανονική SIM. Δίπλα από τις υποδοχές για τις καρτούλες SIM υπάρχει ακόμη μία για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου - που περιορίζεται στα 4GB - έως και κατά 64GB. ΗRAM που συνοδεύει το τετραπύρηνο SoC της MediaTek, MT6589 με συχνότητα λειτουργίας1,2GHz έχει μέγεθος 1GB (υπάρχει και έκδοση με 2GB RAM καθώς και με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο έως και 32GB). Προσφέρεται Bluetooth V4.0, WiFi και GPS (Κάποιοι λένε ότι δεν είναι και τόσο γρήγορο ή αξιόπιστο, ωστόσο δεν είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω. Επίσης μάλλον χρειάζεστε αυτό το fix) ενώ υποστηρίζεται και Wireless Display για να "βγάλετε" εικόνα σε μεγαλύτερων διαστάσεων monitor ή στην τηλεόραση. H GPU στο JIAYU G4 είναι επίσης πολύ καλή περίπτωση, αφού πρόκειται για την PowerVR SGX 544MP! Η αναπαραγωγή video ανάλυσης 1080p και το gaming, όσο απαιτητικό και αν είναι το παιχνίδι που θα εγκαταστήσετε, αποτελούν ευχάριστη εμπειρία.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment