Ένας...βασιλιάς από ελληνικά χέρια για το σπίτι...

Η έκδοση που είχαμε στα χέρια μας είναι η Black, ενώ στα καταστήματα θα βρείτε και το iQTab King Silver. Η τιμή του εντοπίζεται στα 199 €, είναι δηλαδή ακριβότερο από το απλό iQTab και ελαφρώς φθηνότερο από το iQTab 3G. Αξίζει, όμως, η επιλογή του King χωρίς 3G, με δέλεαρ τη μεγαλύτερη ανάλυσή του και την τετραπύρηνη CPU;
Ναι, η 7άρα IPS οθόνη είναι παρούσα και εδώ, αλλά με ανάλυση 1280 x 800 pixels, αντί για 1024 x 600. Ένα τυπικής ποιότητας panel, που στη μέγιστη φωτεινότητά του ίσως σας δυσκολέψει λίγο κάτω από έντονη ηλιοφάνεια. Την αγκαλιάζει το πλαίσιο του tablet, με τα πλάγια και το πίσω μέρος να αποτελούνται από ανοδιωμένο αλουμίνιο, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ επιρρεπές στις γρατζουνιές και θα χρειαστείτε σίγουρα μια θήκη για να το προστατεύσετε. Τα τρία πλήκτρα του βρίσκονται στην πάνω γωνία της αριστερής πλευράς και αφορούν φυσικά την ένταση του ήχου και το κλείδωμα/απενεργοποίηση της συσκευής. Στο πάνω μέρος βρίσκουμε αρκετές θύρες: Το audio jack, τη microUSB, μια micro-HDMI για έξοδο εικόνας σε οθόνη/TV αλλά και την υποδοχή για το φορτιστή. Αν σας μπέρδεψε η ύπαρξη της τελευταίας, ενημερώνουμε πως ο φορτιστής του iQTab King δεν καταλήγει σε microUSB θύρα, αλλά σε ένα τυπικό βύσμα - «καρφί». Ωστόσο, μην ανησυχείτε, το tablet φορτίζει κανονικά και μέσω USB σύνδεσης με υπολογιστή ή ενός universal microUSB φορτιστή.
iqtabking4iqtabking6iqtabking7
Το λειτουργικό είναι Android 4.1.1 (τα άλλα iQTab φέρουν 4.1.2) και αποθηκεύεται στα 8 GBεσωτερικής μνήμης του tablet, η οποία μέσω microSD μπορεί να επεκταθεί επιπλέον 32 GB. Η μνήμη RAM είναι ίδια με των υπόλοιπων tabs της MLS, δηλαδή 1 GB, αρκετή για μια τέτοια συσκευή. Όσο για τη CPU, βρίσκεται στο κλασικό ATM7025 SoC που εξοπλίζει αρκετά οικονομικά tablets της αγοράς, έχει 4 πυρήνες οι οποίοι μπορούν (στα χαρτιά) να φθάσουν το 1,2 GHz συχνότητας λειτουργίας. Στην πράξη, πάντως, τους είδαμε να φθάνουν το 1 GHz. Και η GPU είναι η ίδια με των υπόλοιπων iQTabs, οπότε δε περιμέναμε θαύματα σε 3D gaming και video acceleration. Στο software περιλαμβάνονται, φυσικά, και τα Talk & Post και Talk & Email, με αναγνώριση φωνής για να επικοινωνείτε με τους φίλους/συνεργάτες σας χωρίς να πληκτρολογείτε τίποτα.
Παραδόξως και παρά την ύπαρξη quad-core CPU, το King μας φάνηκε κάπως αργό στις αποκρίσεις του, με τις μεταβάσεις από οθόνη σε οθόνη να μην είναι ιδιαίτερα ομαλές και με τα apps να αργούν να εκκινήσουν σε κάποιες (λίγες) περιπτώσεις. Ίσως η υψηλότερη ανάλυση σε συνδυασμό με τη low-end GPU να είναι υπεύθυνες, όμως περιμέναμε συνολικά κάτι πιό γρήγορο από αυτό το tablet. Δε θα «κολλήσει» πουθενά και θα τρέξει κάθε εφαρμογή που θα του ζητήσετε, αλλά σε θέμα ταχύτητας, σίγουρα χρήζει κάποιας βελτίωσης.
iqtabking1
iqtabking2
Η κάμερα των 2 MP στο πίσω μέρος (χωρίς φλας) είναι υπέρ-αρκετή για τη λήψη εικόνων(1600 x 1200) και video (720p) ανεκτής ποιότητας, ενώ στο εμπρός μέρος υπάρχει και μια VGAκάμερα. Φυσικά θα βρείτε Bluetooth συνδεσιμότητα, αλλά όχι και GPS, ενώ δεν υπάρχει και FM δέκτης ραδιοφώνου.
Τέλος, όσον αφορά την αυτονομία, η ύπαρξη του τετραπύρηνου επεξεργαστή δε βοηθά ιδιαίτερα την κατάσταση, έτσι η 3000 mAh μπαταρία του iQTab King εξαντλείται πιό γρήγορα απ’ότι στο απλό iQTab. Αν θυμάστε, με εκείνο είχαμε δει 5 ώρες SD video και κάναμε ακόμη 2 ώρες browsing με τη φωτεινότητα στο 50%, προτού αγγίξει την εξάντληση. Στο King αυτά τα νούμερα είναι κοντινά, αλλά ελαφρώς μικρότερα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment