ZTE Grand Memo: review και σύγκριση με άλλες συσκευές

Τo ΖΤΕ Grand Memo είναι ένα από τα μεγαλύτερα τηλέφωνα της αγοράς με τεράστια οθόνη και μπαταρία. Παρά την θετική του εικόνα κάναμε μια αναλυτική παρουσίαση που μπορεί να μας δώσει περισσότερες εντυπώσεις, αλλά τα 420 ευρώ που θέλει να το αποκτήσεις είναι υπερβολικά...

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 5.7 ίντσες HD με 257 πίξελ ανά ίντσα
Κάμερα: 8MP και 1MP στο μπροστινό μέρος με ρυθμίσεις zoom
Επεξεργαστής: Διπύρηνος στα 1.5GHz με 1GB μνήμη
Μπαταρία: 3.200mAh εξαιρετικά μεγάλη
Λειτουργικό: Android 4.1
Διαστάσεις: Πλάτος: 8,5 χιλιοστά, Βάρος: 120 γραμμάρια
Τιμή: 420€

Review βίντεο

Σύγκριση με άλλα κινητά:

Οθόνη: Έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη οθόνη σε μέγεθος μετά το Samsung Mega και ακολουθούν το Samsung Galaxy Note 2 με οθόνη 5.5 ιντσών και το παλαιότερο Note με οθόνη 5.3 ίντσες.. Μετά είναι τα premium κινητά με οθόνη 5 ίντσες (Galaxy S4, Xperia Z). Από ποιότητα, είναι φωτεινή αλλά τα 257 πίξελ ανά ίντσα το βάζουν αρκετά χαμηλά αφού πολλά τηλέφωνα έχουν περισσότερα πίξελ ανά ίντσα. Όμως αν το συγκρίνουμε με τα μεγάλα τηλέφωνα, έχει καλύτερη οθόνη από το Samsung Mega (233PPI)με μικρή διαφορά και μικρή η διαφορά είναι από το Galaxy Note 2 (267PPI).
Κάμερα: Η κάμερα 8MP δεν είναι και η καλύτερη που έχουμε δει όμως είναι αξιοπρεπής. Το Samsung Mega έχει την ίδια κάμερα όμως έχει περισσότερες επιλογές φωτογράφισης. Φυσικά τα premium τηλέφωνα έχουν κάμερες 13MP ενώ τα νέα Nokia φτάνουν και τα 41MP.
Επεξεργαστής: Ο διπύρηνος επεξεργαστής και η 1GB RAM είναι μέτριες σε σύγκριση με τα τετραπύρηνα κινητά. Η έκδοση του ZTE Grand Memo που κυκλοφορεί στο εξωτερικό έχει τετραπύρηνο και 2GB που θα το κατέτασσαν σε καλύτερη θέση. Όμως εδώ ανταγωνίζεται το Samsung Mega που έχει κι αυτό διπύρηνο. Αν θέλουμε τετραπύρηνο με τεράστια οθόνη, η πρώτη μας επιλογή είναι το Samsung Galaxy Note 2 με τετραπύρηνο στα 1.6 και οθόνη 5.5 ιντσών.
Μπαταρία: Η μπαταρία είναι από τις μεγαλύτερες στην αγορά μαζί με το Samsung Mega (3.200mAh) ενώ ακολουθεί το Galaxy Note 2 στα 3.100mAh και μετά το Galaxy S4 στα 2.600mAh.
Android: Το τηλέφωνο έχει την προηγούμενη έκδοση του Android. Το Samsung Mega έχει έκδοση Android 4.2 ενώ το Note 2 ξεκίνησε κι αυτό με Android 4.1 αλλά έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αναβαθμιστεί.
Διαστάσεις: Είναι ένα μεγάλο κινητό που θα σας δυσκολέψει καθώς δεν μπαίνει εύκολα σε τσέπες και χρειάζεται χειρισμό με δύο χέρια. Είναι 0.5 χιλιοστά πιο παχύ από το Samsung Mega αλλά αρκετά πιο λεπτό από το Note 2 ενώ διατηρεί χαμηλά το βάρος του.
Τιμή: Το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα είναι η τιμή. Φθηνότερο κατά πολύ από το Samsung Mega και από το Galaxy Note 2 είναι σε άλλη τιμολογιακή κατηγορία (κατηγορία 4). Σε αυτή την κατηγορία έχει τη μεγαλύτερη οθόνη και την καλύτερη γενική βαθμολογία (70.0).
Γενική βαθμολογία: Τα ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά δίνουν καλή κατάταξη στο ZTE Grand Memo. Έχει βαθμολογία 70.0 που το φέρνουν αρκετά ψηλά στον πίνακα με τησύγκριση σε όλα τα τηλέφωνα. Στην τιμολογιακή κατηγορία 4 είναι πρώτο, στα κινητά με άνω των 5,5 ιντσών αφήνει για λίγο στην τρίτη θέση το Samsung Mega αλλά το Samsung Note 2 το ξεπερνάει για λίγο καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Φυσικά οι διαφορές είναι μικρές. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η τιμή του.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment