Nokia Lumia 1020. Windows Phone 41MPixels

Μετά από εβδομάδες ατελείωτων διαρροών, το Nokia Lumia 1020 είναι επιτέλους επίσημο, με την αποκάλυψή του να γίνεται στο ειδικό event που είχε προγραμματίσει η Nokia στη Νέα Υόρκη. Μία σημαντική αναβάθμιση, σε σχέση με ό,τι άλλο είχαμε δει από τη Nokia στον τομέα των Windows Phone, και ένα κυρίαρχο ατού που δεν είναι άλλο από την κάμερα των 41MPixels. Με έμπνευση την PureView κάμερα που γνωρίσαμε στο Symbian 808 και μία σειρά από βελτιώσεις που έρχονται στο λειτουργικό της Microsoft, το νέο «κορυφαίο» Nokia είναι γεγονός…
Ο PureView αισθητήρας της συσκευής, ανάλυσης 41MPixels, διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, οπτικά της Zeiss με 6 φακούς καθώς και ενσωματωμένο xenon flash. Μπορεί να «αιχμαλωτίσει» εικόνες ανάλυσης 34 και 38MPixels σε αναλογία 4:3 ή 16:9, την ίδια ώρα που τραβάει αυτές τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, μπορεί ωστόσο να λάβει μία oversampledφωτογραφία 5MPixels χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα, η οποία μπορεί να διαμοιραστεί εύκολα από το χρήστη χάρη στο μικρότερο μέγεθος του αρχείου. Η νέα συσκευή υποστηρίζει ακόμη video capture στα 1080p, μαζί με ένα zoom 4X (που μπορεί να φτάσει έως τα 6x σε ανάλυση 720p). H Nokia διαθέτει μαζί με τo Lumia 1020 την εφαρμογή Pro Camera, η οποία εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του αισθητήρα, παρέχοντας χειροκίνητη ρύθμιση του flash, της εστίασης, του ISO, της ισορροπίας λευκού, της ταχύτητας του κλείστρου και της έκθεσης. Περιλαμβάνει, επίσης, μία σειρά από λειτουργίες επεξεργασίας (όπως crop ή προσθήκη εφέ στις φωτογραφίες).
Nokia-Lumia-1020-03
Η Nokia παρέχει ένα δερμάτινο λουράκι καρπού μαζί με τη συσκευή (στα πρότυπα μίας point-and-shoot φωτογραφικής μηχναής) αλλά το προαιρετικό Camera Grip accessory που προσφέρει extra μπαταρία, υποδοχή για τρίποδο και ένα πλήκτρο ενεργοποίησης της κάμερας προσφέρει πιο «επαγγελματικό» αποτέλεσμα. Όσον αφορά τώρα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Nokia Lumia 1020, πέρα από την κάμερα, διαθέτει AMOLED PureMotion HD+ οθόνη 4,5 ιντσών ανάλυσης 1280×768 pixels και με pixel density 334ppi, διπύρηνο Qualcomm Snapdragon S4 επεξεργαστή στo 1.5GHz, μνήμη RAM2GB, αποθηκευτικό χώρο 32GB (συν 7GB δωρεάν στο cloud), δεύτερη εμπρόσθια κάμερα1.2MPixels με ευρυγώνιο φακό, Bluetooth 3.0, NFC, LTE και μπαταρία 2.000mh. Το παρών δίνουν οι χάρτες HERE Maps της Nokia, καθώς και τα HERE Drive+ και HERE Transit, ενώ το λειτουργικό σύστημα της συσκευής είναι φυσικά τα Windows Phone 8.
Nokia-Lumia-1020-02
Το πάχος του είναι 10,4 χιλιοστά και το βάρος του 158 γραμμάρια, ενώ θα διατεθεί σεάσπρο, μαύρο και κίτρινο χρώμα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment