H Panasonic επανατοποθετεί την αγορά κινητής..

H Panasonic φαίνεται πως σχεδιάζει να θέσει μια μικρή παύση στην προμήθεια συσκευών της για το Ιαπωνικό δίκτυο NTT DoCoMO, προκειμένου να εστιάσει περισσότερο την προσοχή της στις εμπορικές δραστηριότητες στην διεθνή αγορά με ιδιαιτερες βλέψεις στην αγορά των ΗΠΑ. Ένα χρόνο νωρίτερα θα μας ήταν αδιανόητο να δεχτούμε πως η εταιρία θα «ταρακουνήσει» την αγορά της κινητής «τρέφοντας» ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, καθώς το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Panasonic αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα από τον έντονο ανταγωνισμό τόσο στην Ιαπωνία όσο και σε άλλες Ηπείρους. Στην Ευρώπη, μετά από μια πολυετή απουσία επανήλθε ξανά τον Απρίλιο του 2012 με τα ανθεκτικά μοντέλα Panasonic Eluga και Eluga Power, που έφεραν την πιστοποίηση προτύπου IP57. Ωστόσο, η κακή πορεία των συσκευών της έβαλε σε σκέψεις την εταιρία εξετάζοντας το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή αγορά για δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία, αφού ο αρχικός της στόχος να διαθέσει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια συσκευές έως το 2015, φάνταζε να αποτελεί ένα μακρινό όνειρο.
Τώρα, δημοσιεύματα προερχόμενα από το Kyodo News, αναφέρουν πως η Panasonic δεν θα αποσυρθεί από την συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Αντιθέτως, θα υιοθετήσει άλλες τεχνικές μάρκετινγκ μειωνοντας τον αριθμό συσκευών που θα αποστέλλει στον πάροχο DoCoMo. Πέρυσι η εταιρία παρουσίασε αρκετές συσκευές που προορίζονταν για αγορές εκτός της Ιαπωνίας, επισημαίνοντας ότι παρόλο που υπάρχει μεγάλος και έντονος ανταγωνισμός στην διεθνή αγορά, οι προοπτικές ανάπτυξης είναι περισσότερες από ότι να δραστηριοποιείται στην Ιαπωνία και μόνο. Ωστόσο, εκείνο που πιστεύουν πολλοί είναι πως η Panasonic ακόμη βρίσκεται στο στάδιο αναδιάρθρωσης όσον αφορά τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, καθώς οι απώλειες που υπέστη ήταν μεγάλες.
 Προσφάτως, η εταιρία παρουσίασε το μοντέλο P51 στην Ινδία και ήδη η ζήτηση δεν κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, λόγω των υψηλών τιμών της συσκευής (κυκλοφορεί με δύο υποδοχές καρτών SIM και με μία για εισαγωγή micro-SIM). Όσον αφορά τις δυνατότητές του, το όλο πακέτο του νέου P51 αποτελείται από μια οθόνη αφής τεχνολογίας IPS LCD (720x1280pixels), RAM 1GB, αποθηκευτικό χώρο στα 4GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD έως τα 32GB, τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz, 8MP κάμερα με LED φλάς και μπαταρία 2.500mAh.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment