Ένα αξιόλογο mid-tier smartphone, με το DNA της HTC

Αλλαγή πλεύσης για άλλη μία φορά για την HTC, καθώς η εταιρεία παλεύει να βρει τη συνταγή που θα ανεβάσει τις πωλήσεις και την κερδοφορία. Η νέα στρατηγική εστιάζει αποκλειστικά στις mid έως τις high-level συσκευές. Πρώτο δείγμα, το Desire X μια συσκευή που έρχεται να επεκτείνει την γκάμα της οικογένειας Desire προς τα πάνω καλύπτοντας το κενό με τη σειρά One που δημιούργησε το απερχόμενο One V. Εμφανισιακά το Desire X θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μέλος της One Series, και μοιάζει με ένα πιο μικρό HTC One S, με τη σχεδιαστική τσαχπινιά του να είναι το μεταλλικό φιλέτο γύρω από την κάμερα. Από πλευράς διαστάσεων, η συσκευή είναι αντίστοιχη με το iPhone 4S –με ίδιο πάχος και ελάχιστα πιο ψηλό και πλατύ. Η οθόνη είναι διαγωνίου 4 ιντσών, δείγμα ότι η Apple δεν χρειαζόταν να κάνει το iPhone 5 σαν τηλεκοντρόλ για να χωρέσει τη μεγαλύτερη οθόνη. Από πλευράς hardware, συναντάμε τον κλασικό πια διπύρηνο MSM8225 της Qualcomm, με τη διαφορά ότι το υποσύστημα γραφικών είναι το Αdreno 203 και όχι το 205 που υπάρχει στο One V. Κάπως έτσι και εξαιτίας και της απουσίας του dedicated image chip δικαιολογείται η αδυναμία της 5άρας κάμερας να τραβήξει βίντεο πάνω από 480p, καθώς και η απουσία της δυνατότητας ταυτόχρονης λήψης φωτογραφιών και βίντεο. Mε αυτόν τον τρόπο, η HTC προστατεύει και το One V. Τουλάχιστον δεν απουσιάζει η σφραγίδα Beats Audio, οπότε όσοι ακούτε πολύ μουσική από το κινητό σας, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι.
To λειτουργικό είναι φυσικά Android ICS, ενισχυμένο με το Sense 4.0 UI, και η συνολική εμπειρία χρήσης είναι ευχάριστη και απροβλημάτιστη. Τελικά, το Desire X είναι μία αξιοπρεπέστατη mid-level συσκευή που θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη αν δεν υπήρχε το "εμπόδιο" του One V.
 Χαρακτηριστικά: Οθόνη S-LCD 4", 480x800 pixels Επεξεργαστής Qualcomm MSM8225@1GHz Μνήμη ROM/RAM -/768ΜΒ Αποθηκευτικός Χώρος 4GB, microSD έως 32GB Συνδεσιμότητα Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth v4.0 με A2DP, mini USB Κάμερα 5MP, Βίντεο 480p@30fps Λειτουργικό Android 4.0.4 με HTC Sense 4.0 Άλλα Multi-touch, Accelerometer, Proximity Sensor, 25GB αποθηκευτικός χώρος στο Dropbox, Ραδιοφωνικός δέκτης με RDS, GPS με A-GPS και χάρτες Google, Beats Audio Μπαταρία 1.650mAh Διαστάσεις 118,5x62,3x9,3mm Βάρος 114g
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment