Internet μέσω IPv6 για έλληνες παρόχους

Η Forthnet απέδειξε ότι με σωστό σχεδιασμό μπορεί να υλοποιηθεί επιτυχώς μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη του IPv6, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των πελατών. Σήμερα, βάσει των αποτελεσμάτων των εσωτερικών μετρητικών εργαλείων της Forthnet (τα οποία επαληθεύονται από το RIPE IPv6 Readiness), ήδη περισσότεροι του ενός στους 10 συνδρομητές χρησιμοποιούν το IPv6 για να επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου, χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποια διακοπή στην παροχή της υπηρεσίας τους κατά τη διάρκεια των πρόσφατων μεγάλης κλίμακας φάσεων ενεργοποίησης.
Η Forthnet ξεκίνησε το πρώτο πιλοτικό IPv6 για τους συνδρομητές ευρυζωνικών συνδέσεων την Παγκόσμια Ημέρα IPv6, κατά την διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκε επιτυχώς και το IPv6 streaming. Πέρυσι, στην Παγκόσμια Ημέρα Εκκίνησης IPv6, οι υπηρεσίες IPv6 (opt-in) ενεργοποιήθηκαν σε συνδρομητές που έχουν πρόσβαση στο δίκτυο παραγωγής. Από την 1η Απριλίου 2013, η Forthnet ξεκίνησε σταδιακά την ενεργοποίηση του IPv6 σε όλους τους συνδρομητές που χρησιμοποιούν IPv6-ready CPEs (για τα μοντέλα που διατίθενται από το 2011 και μετά) με τη χρήση εσωτερικών εργαλείων απομακρυσμένης διαχείρισης. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε και στο 5ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Ομάδας Δράσης IPv6 (HTFv6), σχεδόν το 2% της συνολικής κίνησης γίνεται πάνω από IPv6.

"Η 12η Ιουνίου σηματοδοτεί το τέλος της πρώτης φάσης για την μετάβαση στο IPv6, κατά την διάρκεια της οποίας επιτρέψαμε σε μια σημαντική μερίδα των συνδρομητών μας να αποκτήσει πρόσβαση στο Internet με τη χρήση του νέου πρωτοκόλλου. Η δεύτερη φάση έχει ήδη προγραμματιστεί και ευελπιστούμε να δούμε περισσότερους συνδρομητές να συνδέονται, όπως και νέες καινοτόμες υπηρεσίες να παρέχονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους." τόνισε ο Αναστάσιος Χατζηθωμάογλου, Διευθυντής του IP Engineering.

"Η Forthnet είναι μεταξύ των πρώτων 10 παρόχων στον κόσμο που έχουν ξεπεράσει το όριο του 10% των ενεργοποιημένων χρηστών με IPv6, το οποίο είναι δεκαπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου, τοποθετώντας την σήμερα στην πρώτη θέση στην Ελλάδα. Αυτό μαρτυρεί το πρωτοποριακό έργο του βασικού κορμού της Ελληνικής Ομάδας Δράσης IPv6, που οδηγεί στο όραμα του εκσυγχρονισμού της υποδομής του Ελληνικού Διαδικτύου», λέει ο Latif Ladid, Πρόεδρος του Διεθνούς Φόρουμ IPv6.

Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment