Η Google με Android παιχνιδομηχανή, smartwatch και νέο Nexus Q

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Wall Street Journal, η Google ετοιμάζει νέες hardware προτάσεις, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μία κονσόλα με Android, ένα «έξυπνο» ρολόι και μία νέα έκδοση του Nexus Q, της media streaming πρότασής της που παρουσίασε πέρυσι αλλά δε διέθεσε ποτέ στο κοινό.
Φαίνεται, μάλιστα, ότι ο λόγος που «εμπλέκεται» με αυτές τις κατηγορίες είναι για να ανταγωνιστεί την Apple, που όλα δείχνουν ότι ετοιμάζει και αυτή σχετικά προϊόντα, αν πιστέψουμε τις ολοένα αυξανόμενες φήμες που κυκλοφορούν (ειδικότερα για το ρολόι, όλοι είναι πλέον σχεδόν σίγουροι ότι σύντομα η εταιρεία του Cupertino θα διαθέσει τη δική της πρόταση)
Σύμφωνα με επιπλέον πληροφορίες, όμως, η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του Android, γνωστή με την κωδική ονομασία «Key Lime Pie» θα είναι «προσαρμοσμένη σε προϊόντα χαμηλού κόστους και σε αναπτυσσόμενες χώρες«, ενώ θα αφορά ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών. Αυτές θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν laptops, smartwatches ακόμη και… ψυγεία, με τη Google να δίνει ελευθερία στους κατασκευαστές, όπως την HP τη Samsung, να χρησιμοποιήσουν το λειτουργικό της σε μία διευρυνόμενη γκάμα προϊόντων που θα διαθέσουν στην αγορά.
Και κάπως έτσι, η Google θέλει να δυναμώσει κι άλλο το Android, που ήδη τα καταφέρνει αρκετά καλά στη διείσδυσή του στην αγορά, μπορεί όμως να πετύχει ακόμη περισσότερα. Όπως είχε σημειώσει το Μάιο, ο Sundar Pichai, επικεφαλής του λειτουργικού, πάνω από 900 εκατομμύρια συσκευές με Android είχαν ενεργοποιηθεί σε όλο τον κόσμο, έναντι 400 εκατομμυρίων ένα χρόνο πριν και 100 εκατομμυρίων δύο χρόνια πριν.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment