Η Nokia ετοιμάζει phablet με οθόνη HD 1080p

Η Nokia έχει πιάσει ρυθμό και ετοιμάζει νέα Lumia smartphones. Οι φήμες κάνουν λόγο για ένα νέο phablet στα πρότυπα του Galaxy Note με τεράστια οθόνη και ανάλυση full HD 1080p. Όλα αυτά κάποια στιγμή μέσα στο 2013. Πριν όμως η Nokia προχωρήσει στην κατασκευή νέων προϊόντων η Microsoft πρέπει να αναβαθμίσει τα Windows Phone 8 ώστε να υποστηρίζουν full HD 1080p ανάλυση. Εννοείται πως η συμφωνία μεταξύ Nokia και Microsoft επιτρέπει την πρόσβαση σε κώδικα των Windows Phone ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η Nokia να θέλει να κατασκευάσει ένα phablet. Η αγορά δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα τεράστια gadgets που είναι λίγο smartphones και λίγο phablets. Η Samsung κυριάρχησε στην αγορά με το Galaxy Note και τώρα με το Galaxy Note 2 αλλά κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτό το επίπεδο και η αγορά είναι μικρή. Ίσως η συσκευή που ετοιμάζει η Nokia να είναι ένα μικρό tablet με δυνατότητα κλήσεων όπως ένα smartphone. Υπομονή για περισσότερα νέα και φήμες μέχρι το καλοκαίρι. Τότε θα δούμε και το νέο Lumia EOS Catwalk smartphone. Τουλάχιστον ελπίζουμε για συνδυασμό PureView και Windows Phone 8 ακόμα και σε οθόνες με 720p ανάλυση. [via]
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν συμφωνώ με το άρθρο στο σημείο που αναφέρεται στην μικρή αγορά. Για εμένα και πιστεύω για τον περισσότερο κόσμο που χρησιμοποιεί το κινητό του και για επαγγελματικούς σκοπούς ή φοιτητές κτλ ένα κινητό με σεβαστό μέγεθος οθόνης και 'φορητότητα' αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο.
Επίσης και με την προσθήκη των win8 που κακά τα ψέματα είναι πιο 'σοβαρο' λειτουργικό από την άποψη επικοινωνίας με τον υπολογιστή αλλά και υποστηριζόμενων εφαρμογών δίνει την δυνατότητα εκτέλεσης εργασιών παντού..
Τώρα αν δεν έχω και ένα app που θα μου λέει τα άστρα δεν πειράζει...