Το Jaga Tab 7 με λίγο από όλα και τέλεια τιμή

Η εταιρεία Jaga ανακοίνωσε δύο νέες παρουσίες στην Ελληνική αγορά με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό και δελεαστική τιμή. Πρόκειται για δύο tablets με την ονομασία Jaga Tab 10.1 και Jaga Tab 7. Το δεύτερο, αποτελεί και το βασικό θέμα της συγκεκριμένης “mini” παρουσίασης. Αν έχουν γίνει συμβιβασμοί ώστε το κόστος να “πέσει” σε τέτοιο επίπεδο; Και βέβαια έχουν γίνει, αλλά έχει κανείς πρόβλημα με αυτό; Υπάρχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες ταμπλέτες στην αγορά, και από την πλέον οικονομική έως την καλύτερη όλων, έχουν γίνει κάποιου είδους συμβιβασμοί. O επεξεργαστής είναι ένας μονοπύρηνος με συχνότητα λειτουργίας 1,2GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 512MB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου που επεκτείνεται μέσω κάρτας μνήμης microSD έως και κατά 32GB.
Η οθόνη, του έχει διαγώνιο 7 ίντσες και είναι τεχνολογίας TFT. Όπως είναι φυσιολογικό, δεν διεκδικεί δάφνες στον τομέα της ευκρίνειας, και η απόδοση των χρωμάτων και η φωτεινότητα δεν θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς, ωστόσο ο μέσος χρήστης που σκέφτεται… οικονομικά ή ο χρήστης που αγοράζει για πρώτη φορά μία τέτοιου είδους συσκευή, θα μπορέσουν να συμβιώσουν με την συγκεκριμένη υλοποίηση, αφού το συγκεκριμένο tablet έχει κάποιες ξεχωριστές αρετές, για το κόστος του. Μία από αυτές είναι ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης τηλεόρασης (MPEG4). Είναι ένα χαρακτηριστικό που σπάνια βλέπουμε σε ταμπλέτα, και αναμφισβήτητα αρκετοί από εσάς θα το βρουν αρκετά χρήσιμο. Όσοι επίσης το επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υποδοχή HDMI – πλήρους μεγέθους – και να συνδέσετε το tablet σε monitor ή στην τηλεόραση σας, ώστε να αυξήσετε σημαντικά το μέγεθος του περιβάλλοντος χρήσης κατά την αναπαραγωγή video για παράδειγμα.
Το Jaga Tab 7 διαθέτει GPS, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία λειτουργεί κανονικά και χωρίς προβλήματα με την πλειονότητα των εφαρμογών πλοήγησης που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στο tablet. Δεν είχα την δυνατότητα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο, αφού περιορίστηκα στους χάρτες της Google, ωστόσο δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα για να σας το αναφέρω κατά την χρήση. Εκτός από το άρθρωμα GPS, δεν απουσιάζει ελεγκτής WiFi (802.11b/g/n) για να το συνδέσετε σε ασύρματα δίκτυα αλλά και Bluetooth. Επίσης, η ύπαρξη καλωδίου microUSB σε USB πλήρους μεγέθους διευκολύνει ιδιαίτερα την εγκατάσταση ενός 3G dongle, ώστε να απολαμβάνετε ταχύτητες 3G όπου και αν βρίσκεστε χρησιμοποιώντας το στικάκι του παρόχου της προτίμησης σας. Το Jaga Tab 7 καλύπτεται από εγγύηση 2 ετών και το κόστος του είναι €142. Σκεπτόμενος το κόστος, θα έλεγα ότι πρόκειται για μία αρκετά καλή λύση, για όσους ψάχνουν μία συσκευή για να τα κάνουν σχεδόν όλα χωρίς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν σας ενδιαφέρει πρωτίστως ο καλός εξοπλισμός – με ορισμένα χαρακτηριστικά μάλιστα να τα συναντούμε σπάνια σε άλλες συσκευές του είδους – σε συνδυασμό με χαμηλό κόστος και μικρές διαστάσεις τότε αξίζει να λάβετε υπόψη σας το συγκεκριμένο tablet.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment