Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Galaxy S4 είναι η Samsung

Δεν διαβάσατε λάθος. Το Galaxy S4 έχει αντίπαλο και αυτός είναι η Samsung. Ούτε το iPhone 5, ούτε τα Windows Phone 8. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Galaxy S4 είναι η Samsung και τα σχέδια των τριών CEO για το μέλλον του Tizen OS. Μετά την οικονομική και όχι μόνο επιτυχία της Samsung, οι Κορεάτες βλέπουν το Android ως αντίπαλο. Ειρωνικό αλλά εντελώς αληθινό. Η Samsung κέρδισε τις εντυπώσεις και μερίδιο αγοράς βασιζόμενη στο Android. Όλα τα Galaxy S, Galaxy S2, Galaxy S3 και τώρα το Galaxy S4 βασίζονται στο Android. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα phablets και tablets της εταιρείας.
Το Galaxy S4 έχει αντίπαλο την Samsung και το Tizen
Μόνο που η Samsung έχει δείξει τι θέλει και τι μπορεί να κάνεις. Άσχετα από τις διαθέσεις τις αγορές και τους συνεργάτες της εταιρείας. Η κόντρα με την Apple είναι τρανό παράδειγμα. Παρά το γεγονός της μακροχρόνιας συνεργασίας στην κατασκευή των επεξεργαστών του iPhone και του iPad, η Samsung αρνήθηκε τον συμβιβασμό με αποτέλεσμα να καταδικαστεί από το Αμερικανικό δικαστήριο με πρόστιμο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η παρουσίαση του Galaxy S4 δεν είχε ίχνος αναφοράς στο Android. Η Samsung μπορεί να μίλησε για το είδος μνήμης που θα χρησιμοποιεί το νέο smartphone και τις μπάντες λειτουργίας του LTE, ξέχασε όμως να αναφέρει μια και μόνο λέξη: Android. Η έκπληξη είναι μάλλον μικρή. Ξέρουμε ήδη ότι ο ψυχρός πόλεμος στο Android έχει ξεσπάσει. Η Samsung ενδιαφέρεται περισσότερο για το brand name Galaxy παρά για το Android.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Τα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S4
Η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι το Samsung Ativ S. Το πρώτο Windows Phone 8 smartphone που εκτός από το micro site της Samsung, κανείς δεν γνωρίζει ή ενδιαφέρεται να αγοράσει. Η Samsung δεν έχει “ξοδέψει ευρώ” για την διαφήμιση του. Απασχολεί προσωπικό και πόρους της Microsoft χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του νέου Ativ S smartphone, η HTC παρουσίασε δύο Windows Phone 8 smartphones και η Nokia 5 ολοκαίνουρια Lumia. Η Samsung δεν κάνει λάθος. Ξέρει ότι το Galaxy S4 είναι απλά ένα από τα νέα Galaxy S smartphones που θα χτίσουν το νέο brand της εταιρείας. Αν τρέχουν Android ή Tizen δεν έχει σημασία. Ο καταναλωτής θα αγοράζει Galaxy S4 και Galaxy S5 smartphone για τις δυνατότητες, το design και την τιμή. Όχι το λειτουργικό. Είναι αναμενόμενο άλλωστε. Ο έλεγχος που έχει η Samsung στο Android είναι πρακτικά ανύπαρκτος. Το Google αποφασίζει πότε θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του Android και τι χαρακτηριστικά θα έχει. Η Samsung απλά χρησιμοποιεί ό,τι υπάρχει και προσθέτει τα δικά της χαρακτηριστικά, δυνατότητες και υπηρεσίες. Όχι όμως με το Tizen. Σε αυτό το Linux based λειτουργικό με δυνατότητα run time Android apps η Samsung έχει τον πρώτο λόγο. Ξέρει το roadmap, ξέρει πότε να καθυστερήσει και πότε να τρέξει. Έχει να χρήματα να επενδύσει όταν πρέπει και να δημιουργήσει μια νέα σειρά Galaxy S smartphones βασισμένα στο νέο Tizen. Το Galaxy S4 θα έχει σύντομα να αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό από την ίδια την Samsung και τα νέα high-end smartphone που ετοιμάζει η εταιρεία.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment