10 Top iPhone apps για επεξεργασία φωτογραφιών


Οι κάτοχοι iPhone 5 και iPhone 4/4S έχουν κάθε λόγο να διαλέξουν τα 10 top iPhone applications για επεξεργασία φωτογραφιών στο αγαπημένο τους smartphone. Απλά, γρήγορα και εύκολα χωρίς Photoshop και ειδικές γνώσεις. Με το iPhone 5 να είναι το καλύτερο και ταχύτερο iPhone μέχρι σήμερα, τα apps που προτείνουμε δουλεύουν γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο iPhone 4/4S. Κάθε άλλο, όλες οι εφαρμογές τρέχουν στο iPhone αλλά δεν εκμεταλλεύονται το νέο επεξεργαστή του iPhone 5 και τον νέο φακό της κάμερας.
Ας δούμε λοιπόν τα 10 top iPhone applications για επεξεργασία φωτογραφίας στο iPhone. Χωρίς σειρά προτεραιότητας ή προτίμησης. Θα τα βρείτε όλα στο App Store δωρεάν ή με κόστος μέχρι και 2-3 ευρώ ανάλογα τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του κάθε app.

INSTAGRAM ΓΙΑ SOCIAL ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το Instagram δεν χρειάζεται συστάσεις. Όχι μόνο επεξεργάζεται τις φωτογραφίες με ένα tap αλλά κάνει και post στο Facebook και Twitter για τις δουν όλοι οι φίλοι. Ίσως το δημοφιλέστερο iPhone app για επεξεργασία φωτογραφιών και social networking μαζί.

SNAPSEED ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Το Snapseed αγοράστηκε από το Google αλλά συνεχίζει να είναι διαθέσιμο στο App Store. Κάτι παραπάνω από βασική επεξεργασία φωτογραφιών στο iPhone. Όλες οι βασικές ρυθμίσεις και διορθώσεις που θέλετε σε μια φωτογραφία μπορούν να γίνουν εύκολα με το Snapseed μαζί με μερικά εφέ.

PICFX ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΦΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ

Με το PicFx κάθε φωτογραφία μπορεί να γίνει καλύτερη. Το συγκεκριμένο iPhone application είναι γεμάτο φίλτρα και εφέ που κυριολεκτικά δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Έχει την δυνατότητα για δημιουργία πολλαπλών εφέ στην ίδια φωτογραφία και εξαγωγή της φωτογραφίας απευθείας στο Instagram.

DIPTIP ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΚΟΥΤΑΚΙΑ

Ίσως το πληρέστερο και πιο γνωστό iPhone app για δημιουργία φωτογραφιών με κουτάκια. Διαλέγετε ένα από τα 165 διαφορετικά layouts και γεμίζετε με φωτογραφία κάθε κουτάκι. Ξεκινάτε από φωτογραφία χωρισμένη σε 2 μέρη και καταλήγετε σε φωτογραφία με 10 διαφορετικά κουτιά. Μόνος περιορισμός η φαντασία και το γούστο.

AFTERLIGHT ΠΟΛΛΑ ΕΦΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Μάλλον το πιο συμπαθητικό από τα iPhone apps με πολλά εφέ και επιλογές για πολλαπλές ρυθμίσεις που κανονικά δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρουν στο iPhone. Για τους πιο προχωρημένους και απαιτητικούς που ξέρουν τι είναι και ρυθμίζουν την θερμοκρασία χρώματος μαζί με έτοιμα φίλτρα και υφές τύπου Instagram.
10 Top iPhone apps για επεξεργασία φωτογραφιών σε iPhone 5

PHOTOPHRASE ΛΕΖΑΝΤΑ, ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ

Κάποιες φωτογραφίες χρειάζονται λεζάντα και κείμενο. Μπορεί μια εικόνα να είναι χίλιες λέξεις αλλά με 2-3 λέξεις παραπάνω το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό. Με το PhotoPhrase η επιλογή από περίπου 100 γραμματοσειρές και η δυνατότητα για export της φωτογραφίες στο Instagram, Facebook, Twitter το καθιστούν must.

IMAGE BLENDER ΕΝΩΝΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το Image Blender κάνει αυτό που λέει το όνομα του. Ενώνει δύο φωτογραφίες σε μία χρησιμοποιώντας πιο προχωρημένες τεχνικές που θα βρείτε στο Photoshop, όπως Multiply, Overlay, Screen κλπ. Για πιο απαιτητικούς και προχωρημένους χρήστες.

POPAGRAPH ΓΙΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ

Το PopAGraph κάνει κάτι πολύ απλό και εντυπωσιακό. Δίνει την δυνατότητα για επιλογή συγκεκριμένων περιοχών μιας φωτογραφίας για επεξεργασία μόνο της συγκεκριμένης περιοχής ή της περιοχής εκτός. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μια φωτογραφία μπορεί να γίνει ασπρόμαυρη αλλά κάποια σημεία να έχουν χρώμα ή κάποια από τα αντικείμενα να φαίνεται ότι αποκτούν βάθος και 3D χαρακτήρα. Υποστηρίζει φίλτρα και άλλες προηγμένες λειτουργίες.

FILTERSTORM ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ POWER USERS

Το Filterstorm κάνει τα πάντα και συμφέρει. Απευθύνεται στους επαγγελματίες και προχωρημένους χρήστες που θέλουν να ελέγχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στις φωτογραφίες τους, όπως μάσκες, ρυθμίσεις σε RGB αλλά και σε ξεχωριστά χρώματα, EXIF δεδομένα κλπ. Μπορεί να στείλει φωτογραφίες ακόμα και σε SFTP και Dropbox και επεξεργάζεται φωτογραφίες μέχρι και 22 megapixel ανάλυση.

WOOD CAMERA ΓΙΑ VINTAGE ΑΙΣΘΗΣΗ

Το Wood Camera είναι για τους νοσταλγούς του κάθε πέρυσι και καλύτερα. Για αυτούς που θέλουν vintage αίσθηση στις φωτογραφίες του με πολλά εφέ και φίλτρα, lenses, tilt-shit κλπ. Όλα με μερικά tap και από εκεί εξαγωγή στο Instagram και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε. Είναι από τα iPhone apps που θα αγαπηθεί από τους λάτρεις του είδους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment