Με «άρωμα» Ελλάδας το φετινό Mobile World Congress

Από την Δευτέρα, η «καρδιά» της ψηφιακής επικοινωνίας «χτυπά» στους ρυθμούς του... tango. Ο λόγος για το γνωστό Mobile World Congress, το μεγαλύτερο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας και ψηφιακής επικοινωνίας που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Βαρκελώνη. Στον εμφανώς μεγαλύτερο χώρο της Fira Gran Via που μεταφέρθηκε για φέτος η έκθεση, καταδεικνύοντας το αυξημένο ενδιαφέρον των εταιριών, η κίνηση στα επίπεδα του τεράστιου εκθεσιακού χώρου είναι μόνιμη και συνεχής. 
Λογικό αν σκεφθεί κανείς ότι το φετινό Mobile World Congress συγκέντρωσε παραπάνω από 6.500 εκθέτες ενώ αναμένεται να δεχθεί τουλάχιστον 65.000 επισκέπτες τις τέσσερις μέρες λειτουργίας του ως και αύριο, Πέμπτη, που ρίχνει επίσημα «αυλαία». 

Παρούσα η Ελλάδα 
Φέτος όμως, όσοι έχουμε την τύχη να βρεθούμε στην μεγαλύτερη γιορτή της ψηφιακής επικοινωνίας, το Mobile World Congress έχει και «άρωμα» Ελλάδας. Για πρώτη φορά η χώρα μας συμμετέχει με εθνικό περίπτερο, «συστεγάζοντας» με πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας)και την υποστήριξη τεσσάρων εθνικών συνδέσμων καινοτομίας και τεχνολογίας 25 ελληνικές εταιρίες και startups. 
Η επιχειρηματική αποστολή στην Βαρκελώνη εντάσσεται στη σειρά εξωστρεφών δράσεων με τίτλο Σynergies με την συμμετοχή των καινοτομικών επιχειρηματικών ενώσεων ΣΕΚΕΕ (Mobile apps), ΕΝΕΒΗ (Μικροηλεκτρονική), ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημική), ΗBio (Βιοτεχνολογία) και ΕΕΝΕ (Startups). 
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης συνδιοργανώνει την ελληνική επιχειρηματική αποστολή, συμμετέχοντας με 90.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ενώ χορηγοί της ελληνικής αποστολής είναι η Samsung, η Eurobank και η Sprint Integrated Communications. 

Πρώτες ημέρες, πρώτες εντυπώσεις 

Συνεργατικότητα, συμπληρωματικότητα, καλύτερη δικτύωση και οργάνωση περισσότεροι επισκέπτες, επιχειρηματικές επαφές είναι οι λέξεις που «κυριαρχούν» μεταξύ των εκπροσώπων των εταιριών, οι οποίοι εκφράζουν θετικές εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους τις πρώτες μέρες, υπό την «ομπρέλα» του ελληνικού περιπτέρου στο φετινό Mobile World Congress. 
«Οι εντυπώσεις μας ήδη τις από πρώτες δύο μέρες του συνεδρίου είναι παραπάνω από θετικές με δεδομένο ότι κλείσαμε επιχειρηματικές συνεργασίες, παρουσιάζοντας πανευρωπαϊκά για πρώτη φορά το viva wallet, ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου για μια σειρά από υπηρεσίες. 
Η παρουσία μικρών εταιρειών στο χώρο ενός εθνικού περιπτέρου διαπιστώσαμε ότι έφερε περισσότερους επισκέπτες αλλά οδήγησε και σε στενότερη συνεργασία μεταξύ τους. 
Για τον Δημήτρη Ράντο από την εταιρία Get Social οι διευκολύνσεις στο οικονομικό-διοικητικό κομμάτι καθώς και στο θέμα της δικτύωσης-επαφών είναι ιδιαιτέρως σημαντικά στοιχεία. «Θα ήθελα να αναφερθώ στην άρτια οργάνωση του ΣΕΚΕΕ για την προετοιμασία της ελληνικής αποστολής. Τα οφέλη που είδαμε όλες οι εταιρίες ήδη από τις πρώτες μέρες είναι πολλά. Από την σημαντική οικονομική ελάφρυνση μέχρι τις δοικητικές διευκολύνσεις και πάνω απο όλα το κομμάτι των επαφών με άλλες εταιρίες στο συνέδριο στο οποίο βοήθησε σημαντικά ο ΣΕΚΕΕ». 
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment