Φλας πολλαπλών εστιών LED για smartphones από την Google

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χορηγήθηκε στην Google για μια τεχνολογία LED που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ενίσχυση στις δυνατότητες των καμερών που έχουν τα smartphones. To δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό 8363157 χορηγήθηκε χθες από το Γραφείο Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, αναφορικά με το πως ο φωτισμός LED θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα σε μια κινητή συσκευή να τραβά φωτογραφίες με τη χρήση πολλαπλών φλας.
Σύμφωνα με το "μηχανισμοί φλας ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών που είναι ενσωματωμένες σε κινητές συσκευές επικοινωνίας, όπως είναι τα smartphones και tablets", η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία περιγράφει πως οι φωτογραφίες που λαμβάνονται από ένα smartphone θα μπορούσαν να βελτιωθούν με την ενίσχυση των δυνατοτήτων του φλας. Ενα υποθετικό σχέδιο για τη χρήση των LED είναι η τοποθέτησή τους περιμετρικά του φακού, όπου θα μπορεί να γίνει επιλεκτική χρήση τους υπό διαφορετικές προϋποθέσεις για την λήψη της καλύτερης δυνατής φωτογραφίας. Σημειώνεται ότι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές ρυθμίσεις για να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη ενεργοποίηση καθενός από το σύνολο όλων των LED, η ταυτόχρονη ενεργοποίηση όλων ή η μεμονωμένη χρήση τους για να αφαιρεθούν συγκεκριμένες σκιές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, είναι δυνατή η λήψη φωτογραφιών σε σειρά ώστε να γίνεται απεικόνιση της ίδιας εικόνας με διαφορετικές ρυθμίσεις φωτισμού από το φλας. Εκτός από την ταχεία λήψη φωτογραφιών, η Google λαμβάνει υπόψη και την δυναμική απεικόνιση εύρους.
Η δυνατότητα απεικόνισης με υψηλό δυναμικό εύρος περιγράφεται και αυτή στη συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία, καθώς ένα τηλέφωνο θα μπορούσε να λάβει μια σειρά φωτογραφιών και στη συνέχεια να τα συγχωνεύει για τη δημιουργία της καλύτερης δυνατής εικόνας. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι "τέτοιου είδους φωτογραφίες φαίνεται πως έχουν καλύτερα χρώματα, αντίθεση ή βάθος από ότι μια απλή μεμονωμένη εικόνα από το σύνολο που έχει "τραβηχτεί"".
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment