Η Intel με διπύρηνα Android smartphones στην έκθεση MWC

Η Intel αποκάλυψε τις προθέσεις της να παρουσιάσει μερικά από τα νέα της διπύρηνα Android smartphones (με διπύρηνες κάρτες γραφικών επίσης) στην επερχόμενη έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης αργότερα μέσα στο μήνα. Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα μας παρουσιάσει τις τελευταίες τεχνολογίες της σε συσκευές που τρέχουν το λογισμικό του Android, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας διπύρηνης πλατφόρμας γραφικών.
Θα υπάρξουν ακόμη ανακοινώσεις και για άλλες συσκευές όπως tablets και notebooks οι οποίες θα στηρίζονται στο νέο AtomTM Z2420 chip. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία είχε παρουσιάσει τη νεά σειρά επεξεργαστών της, το Atom Ζ2420 για οικονομικά smartphones αλλά και το διπύρηνο Clover Trail+ Z2580 chip για υψηλές επιδόσεις. Το Z2580 είναι ένα chip βασισμένο σε αρχιτεκτονική 32nm και ενσωματώνει την κάρτα γραφικών PowerVR SGX 544 MP2.
Η Intel μπορεί αδιαμφισβήτητα να αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη στην αγορά των επιτραπέζιων Η/Υ, κάτι όμως που μέχρι σήμερα δε μπορεί να ειπωθεί και στην αγορά των φορητών συσκευών. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία κάνει αρκετές προσπάθειες να εισχωρήσει και σε αυτή την αγορά, με την αρχή να έχει γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου συνεργάστηκε με τη Motorola για την κυκλοφορία του RAZR i smartphone, το οποίο ενσωματώνει το Medfield chip της. Επιπλέον έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Acer για την κυκλοφορία ενός smartphone για τις αγορές της Ασίας. Site: thenextweb.com
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment