H Ελλάδα στην WMC 2013

Ανακοινώθηκε σήμερα η πρώτη επίσημη ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση GSMA Mobile World Congress 2013 στο πλαίσιο του 3ου InfoCom Mobiles & Apps, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η συμμετοχή γίνεται με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και με τη συμμετοχή, ως συνδιοργανωτή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του υπουργείου Ανάπτυξης. Η έκθεση Mobile World Congress 2013, προσελκύει περισσότερους από 65.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, θεωρείται η «βιτρίνα» της παγκόσμιας τεχνολογίας στο χώρο των κινητών επικοινωνιών και της ευρύτερης ψηφιακής επικοινωνίας. Η συμμετοχή με εθνικό περίπτερο και ομάδα νέων εταιριών οι οποίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος σ’ αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά και τόσο χρήσιμο στην καθημερινότητά μας κλάδο, δίνει την ευκαιρία να προβληθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες της χώρας. Άλλωστε, το σύνθημα που θα κυριαρχεί στο περίπτερο είναι: “Innovation born in Greece goes global!
” -Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο του ΣΕΚΕΕ Κωστή Παπαδημητρακόπουλο αμέσως μετά την έναρξη του συνεδρίου, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ μεγάλη ημέρα τη σημερινή, ιδιαίτερα σημαντική για τα μέλη του ΣΕΚΕΕ, που με αυτή την πρωτοβουλία αξιοποιούν την ευκαιρία να αναδείξουν διεθνώς τα προϊόντα τους.
-Ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων χαρακτήρισε αυτονόητη την παρουσία του υπουργείου Ανάπτυξης και τη συνεργασία με εταιρείες ενός κλάδου αιχμής και τόνισε ότι στις προτεραιότητές τους είναι η ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού, η εξωστρέφεια και η ανάληψη δράσεων. Ολοκλήρωσε δε, παρομοιάζοντας την Ελλάδα με ένα μικρό και ευέλικτο ταχύπλοο. -Ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Μιχάλης Σακκάς, επικεντρώθηκε στις ραγδαίες αλλαγές στον κλάδο και τη βοήθεια που η Επιτροπή παρέχει στις καινοτόμες και εξωστρεφείς εταιρείες, τις οποίες θεωρεί εφαλτήριο για μια πιο δυναμική ανάπτυξη. -Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητής Γιώργος Σταθάκης και παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, η πρόεδρος της ΔΑΕΜ Σάντυ Μπουλιάνη, η οποία προανήγγειλε στενότερη συνεργασία του κλάδου με το δήμο στο πλαίσιο της δημιουργίας κόμβου καινοτομίας στο χώρο της Τεχνόπολης, στο Γκάζι. Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την πρωτοβουλία της συμμετοχής στο φετεινό MWC με εθνικό περίπτερο, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Μάρκος Βερέμης, τόνισε: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή, καθώς οι εμπειρίες που συγκεντρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τις συμμετοχές μεμονωμένων ελληνικών εταιριών διευρύνονται πλέον και συμπληρώνονται με το πρώτο ελληνικό περίπτερο, το οποίο φιλοδοξία όλων είναι να μην έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον, συμβάλλοντας με τα οφέλη του στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment