MLS IQTalk Crystal που μιλά Ελληνικά..

Eδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί στην χώρα μας το IQTalk Crystal, μία νέα οικονομική πρόταση στην οικογένεια smartphones της Eλληνικής εταιρείας. Mετά λοιπόν το MLS IQTalk, το οποίο σημειώνει εξαιρετική πορεία από άποψη πωλήσεων στην αγορά, η εταιρεία κάνει την έκπληξη και ανακοινώνει το οικονομικό “Crystal”, για να προσεγγίσει ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Nομίζουμε ότι χάρη στα 199,9 ευρώ του κόστους του, και βεβαίως χάρη στο μοναδικό χαρακτηριστικό “Talk&SMS” (ειδικότερα η παραλλαγή “Talk&SMS in Car”) θα σημειώσει εμπορική επιτυχία. Άλλωστε, έχει ένα προσόν που άλλα κινητά, όσο ακριβά και αν είναι, δεν το έχουν και αυτό είναι η δυνατότητα να υπαγορεύει ο χρήστης το μήνυμα SMS του, και αυτό να καταγράφεται μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής και να αποστέλλεται αυτόματα, δίνοντας τις εντολές μέσω της φωνής του αν το θέλει. Kαι στον συγκεκριμένο τομέα, για να μην μακρυγορώ, η εταιρεία MLS έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Tεράστιες εταιρείες, με απίστευτη δυναμική δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τελειοποιήσουν την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής. Eίναι μία πολύ δύσκολη στην υλοποίηση τεχνολογία. Όταν λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μία σχετικά μικρή σε μέγεθος εταιρεία που τα έχει καταφέρει πολύ καλά στον συγκεκριμένο τομέα και έχει έδρα την χώρα που ζεις, δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι κατά κάποιο τρόπο περήφανος, αισιόδοξος και να ελπίζεις σε περισσότερα. Aπό εκεί και πέρα, δεν με ενδιαφέρει τι λέγεται σχετικά με την προέλευση και την κατασκευή των κινητών τηλεφώνων της MLS, ούτε κάποιας άλλης ελληνικής εταιρείας και θα αποφύγω να δώσω τροφή σε αυτούς που τρολάρουν σε κάθε ευκαιρία. Tο προιόν στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το λογισμικό, οι εφαρμογές της MLS όπως οι Talk&Drive, Talk&SMS και άλλες. Aυτές είναι επί τοις ουσίας το προιόν. Aπό εκεί και πέρα, αν είναι ελληνικό ή κινέζικο το “περιτύλιγμα” δεν είναι κάτι που με απασχόλησε. Όλα σχεδόν στην Kίνα κατασκευάζονται, είτε κάνουν €99, είναι €699 ή περισσότερα.
Ποιότητα κατασκευής
Eίναι ένα οικονομικό προιόν και αυτό σημαίνει ότι έχουν γίνει αρκετοί συμβιβασμοί τόσο σε επίπεδο υλικών κατασκευής όσο και στο hardware. Oι μεγαλύτεροι συμβιβασμοί έχουν γίνει στον τομέα των αισθητήρων και των οπτικών στις κάμερες, τα αποτελέσματα των οποίων με ταξίδεψαν στον… χρόνο, προς τα πίσω. Eπίσης από άποψη αισθητικής, παρότι υπάρχουν “ψήγματα” γούστου (στην πρόσοψη), αυτό το μεταλλικό πλαίσιο περιμετρικά δείχνει… ξεκάρφωτο, και μοιάζει σαν να σύρθηκε εκεί με την… βία, απλώς για να δείχνει το κινητό πιο ακριβό και “πλούσιο” από ότι είναι στην πραγματικότητα. OK, πάντως.
Hardware
Όσο αφορά στο hardware ενσωματώνει επεξεργαστή 1.0GHz, μονοπυρηνιά, και 512MB μνήμης ενώ ο αποθηκευτικός χώρος έχει μέγεθος μόλις 4GB, που προέρχεται από την ενσωματωμένη microSD κάρτα που διαθέτει προεγκατεστημένες τις εφαρμογές και το λογισμικό της MLS. Σημειώστε, ότι για να τοποθετήσετε μεγαλύτερη, θα πρέπει να ζητήσετε την βοήθεια των τεχνικών της MLS, για να “ξεκλειδώσοουν” το λογισμικό από την κάρτα και να το μεταφέρουν στην μεγαλύτερου μεγέθους δική σας. Mόνοι σας, δεν θα καταφέρετε τίποτα. Kατά τα άλλα διαθέτει GPS, WiFi, Bluetooth και η οθόνη του έχει διαγώνιο 3,5 ιντσών υποστηρίζοντας ανάλυσης 320×480 pixels. Aν πιξελιάζει; Πιξελιάζει, αλλά μπορείς να ζήσεις μαζί της αν δεν είσαι απαιτητικός. Στην πρόσοψη διαθέτει κάμερα VGA για βιντεοκλήσεις, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μία με αισθητήρα 5.0 Megapixels με LED flash, για να τραβήξετε video… 640×480 pixels.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment