Google Nexus 4 όσο αναλυτικά γίνεται...

Μία νέα συσκευή της Google είναι πάντα ξεχωριστή. Η εταιρεία έχει καταφέρει σε συνεργασία με άλλες εταιρείες να εδραιώσει το όνομα της και στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων, με συσκευές που έχουν κερδίσει τον σεβασμό των ανταγωνιστών και βεβαίως την προτίμηση του κοινού. Οι τελευταίες συσκευές της, έχουν την σφραγίδα των εταιρειών ASUS (Nexus 7), Samsung (Nexus 10) και LG (Nexus 4). Η τελευταία θα μας απασχολήσει για 2η φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών, επειδή πολύ απλά, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στην χώρα μας! Δεν είναι η πρώτη φορά που πιάνω το Google Nexus 4 στα χέρια μου, αν και η επαφή μου με την συσκευή ήταν ολιγόλεπτη..
Μπορείτε να διαβάσετε την αξιολόγηση του Άγγελου εδώ καθώς και να δείτε το video που ετοίμασε για το Nexus εδώ. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς περιμένετε το Nexus 4 για να το αποκτήσετε, αλλά πολύ σύντομα – νομίζω είναι θέμα τριών εβδομάδων περίπου – θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα της χώρας μας σε αρκετά δελεαστική τιμή για την κατηγορία του. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, είπα να του ρίξουμε και μία δεύτερη ματιά… Εμφάνιση Από άποψη εμφάνισης, το Nexus 4 διατηρεί ως επί το πλείστον την αισθητική και το στυλ του προκάτοχού του. Η πρόσοψη καλύπτεται εξολοκλήρου από γυαλί (έχεις την ψευδαίσθηση ότι το γυαλί σχηματίζει καμπύλη) τύπου Gorilla Glass II. Στο πάνω και κάτω μέρος της κατασκευής διατηρούνται οι χαρακτηριστικές καμπύλες ενώ σχεδόν αναλλοίωτο παραμένει το λεπτό, μεταλλικό πλαίσιο περιμετρικά. Στην περιφέρεια, υπάρχει μαλακό πλαστικό, με λαστιχένια αίσθηση που βοηθάει σημαντικά το «grip» ώστε να μην σου γλυστρίσει. Τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου και το πλήκτρο απενεργοποίησης/ ενεργοποίησης της συσκευής, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, έχουν παρόμοιο φινίρισμα με αυτό του μεταλλικού πλαισίου στο οποίο αναφέρθηκα νωρίτερα.
Η κάρτα SIM τοποθετείται στην αριστερή πλευρά, πλάι στα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου και σε μία υποδοχή που για να την ανοίξετε θα χρειαστείτε ένα μικρό εργαλείο σαν «καρφίτσα». Η μεγαλύτερη αλλαγή σε επίπεδο εμφάνισης που έφερε η LG στο Nexus 4, είναι η γυάλινη πλάτη. Η εταιρεία ωστόσο δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο, αλλά έδωσε μία επιπλέον νότα πολυτέλειας, με το pattern, που υπό γωνία στο φως, μοιάζει με pixels που λαμπυρίζουν. Οι σχεδόν εξολοκλήρου κατασκευή από γυαλί, προσθέτει πολλούς πόντους στην εμφάνιση και στην γενικότερη αίσθηση, ωστόσο θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός, αφού οποιαδήποτε πτώση πάνω από ένα σημείο, θα σε… κάνει να δακρύσεις (σαν μικρό παιδάκι μπορώ να σου πω…). Ολοκληρώνοντας την περιγραφή των χαρακτηριστικών εξωτερικά να αναφέρω ότι το ηχείο που βρίσκεται στην πλάτη έχει αρκετά καλή απόδοση (προσφέρονται ρυθμιστικά και για να το φέρεις στα μέτρα σου). Θα προτιμούσα να είχε ακόμα περισσότερη ένταση, πιο «ψαγμένο» μπάσο και περισσότερη λεπτομέρεια στα ψιλά, ωστόσο αυτά τα ζητήματα θα απασχολήσουν μόνο τους ιδιαίτερα απαιτητικούς χρήστες. Kατά γενική ομολογία η απόδοση του είναι ικανοποιητική. Στο πάνω μέρος, θα βρεις την υποδοχή 3.5mm για ακουστικά ή hands-free ενώ στο κάτω μέρος, υπάρχει η κλασσική microUSB 2.0 υποδοχή για τον συγχρονισμό της συσκευής με υπολογιστή και την φόρτιση του. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2100mAh. Σύμφωνα με τις LG και Google, επαρκεί για 15 ώρες ομιλίας και 390 ώρες αναμονής. Στα δικά μου χέρια και με συχνή χρήση, συμπεριλαμβανομένου gaming και internet browsing, κράτησε κάτι λιγότερο από μία μέρα και με την οθόνη ρυθμισμένη σχεδόν στην μέγιστη φωτεινότητα. Η οθόνη είναι και το πλέον ενεργοβόρο χαρακτηριστικό του Nexus 4, οπότε θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να προτιμήσετε την αυτόματη ρύθμιση όσο αφορά στην φωτεινότητα της για καθημερινή χρήση. Και αφού έφτασα στην οθόνη, να αναφέρω ότι είναι τεχνολογίας LCD IPS, με διαγώνιο 4,7 ίντσες με πολύ υψηλές γωνίες θέασης, η οποία υποστηρίζει ανάλυση 1280 x 768 pixels. Είναι ιδιαίτερα ευκρινής και τα κείμενα είναι ευανάγνωστα, όχι βεβαίως τόσο όσο με τις νέες 5άρες Full HD που θα δούμε σύντομα, αλλά παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ευκρίνειας χάρη στην υψηλή πυκνότητα pixels ανά ίντσα που φτάνει τα 318ppi. Το λευκό και το μαύρο βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, ωστόσο έστω και για μία τρίχα, δεν είναι ακριβώς αυτό που πρέπει.
Eλάχιστους πάντως θα τους απασχολήσει το ζήτημα. Το μόνο παράπονο που μπορεί κάποιος να εκφράσει για την οθόνη, αφορά στον κορεσμό των χρωμάτων (μοιάζουν χοντρικά σαν να είναι ξεθωριασμένα) ειδικά όταν βρεθεί πλάι, πλάι με ένα κινητό με οθόνη τεχνολογίας AMOLED. Προσωπικά τείνω προς την τεχνολογία της οθόνης του Nexus 4, επειδή τα χρώματα βρίσκονται πιο κοντά στο φυσικό, σε αντίθεση με την υπερβολή των AMOLED στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο και θέμα προτίμησης. Μέρος της οθόνης στην πρόσοψη, καταλαμβάνουν τα τρία capacitive πλήκτρα για τον χειρισμό της συσκευής. Το πλήκτρο back, home screen και το πλήκτρο πρόσβασης στις ανοιχτές εφαρμογές που μπορείς βεβαίως και να κλείσεις είναι όσα χρειάζεσαι. Όσο αφορά στις διαστάσεις του Nexus 4 έχουμε 133.9 x 68.7 x 9.1 mm για το πάχος, ενώ είναι αρκετά ελαφρύ για τα κυβικά του με βάρος 139 γραμμάρια.
Hardware
Στην πρόσοψη, και δεξιά από το ακουστικό, υπάρχει μία κάμερα με αισθητήρα 1.3 Μegapixels για βιντεοκλήσεις, την οποία ως επί το πλείστον θα την χρησιμοποιήσετε για αυτό τον σκοπό, επειδή οι επιδόσεις της στην φωτογραφία ή στην σύλληψη video δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογες. Αντίθετα, η κάμερα των 8.0 Megapixels με το LED flash στο πίσω μέρος έχει πολύ καλή απόδοση, τόσο κατά την σύλληψη φωτογραφιών χρησιμοποιώντας επιπλέον και την λειτουργία High Dynamic Range, όσο και κατά την σύλληψη video. Μπορείτε να συλλάβετε κινούμενη εικόνα σε ανάλυση 1080p με 30fps με πολύ καλά αποτελέσματα. Mόλις αγγίξετε την οθόνη, καθώς εστιάζετε, θα εμφανιστεί το μενού με τις ρυθμίσεις. Kρατήστε το δάχτυλο σας σε επαφή με τον την οθόνη και σύρετε το προς το σημείο που επιθυμείτε (π.χ στις ρυθμίσεις για το flash, για την εξισορρόπηση λευκού ή στις γενικές ρυθμίσεις που αφορούν στην ανάλυση κ.α). Yπάρχει βεβαίως δυνατότητα σύλληψης πανοράματος με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment