Νέο ATIV Odyssey και κέρδη ρεκόρ

Η Samsung παρουσίασε στην έκθεση CES 2013 τα σχέδιά της για επέκταση της συνεργασίας της με το Dropbox. H Νοτιοκορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει μία νέα υλοποίηση της υπηρεσίας σε υπάρχουσες συσκευές της, κάτι που αφορά τις σειρές προϊόντων Samsung Smart cameras, τα Samsung PCs αλλά και τα smartphones της σειράς Samsung Galaxy.Πέρα από αυτή τη συνεργασία, η εταιρεία παρουσίασε μία νέα entry-level συσκευή με λειτουργικό Windows Phone 8, το ATIV Odyssey. Το συγκεκριμένο smartphone διαθέτει οθόνη 4'' ανάλυσης 800x480 και τεχνολογίας Super AMOLED, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 χρονισμένο στα 1,5 GHz, μνήμη RAM χωρητικότητας 1 GB, κάμερα 5 MP, μπαταρία 2100 mAh και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 8GB, με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD.
Η Samsung παρουσίασε τη συσκευή για το CDMA δίκτυο της Verizon, όμως είναι σχεδιασμένη να μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε δίκτυο φέροντας ένα επιπλέον GSM δέκτη, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να το δούμε σε παγκόσμια κυκλοφορία. Η κυκλοφορία της αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων από την Verizon και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την τιμή της, δεδομένου ότι η Samsung αρνήθηκε να τη γνωστοποιήσει.Παράλληλα, στην άλλη άκρη της Γης, στη Seoul, η Samsung Electronics ανακοίνωσε τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν το τελευταίο τρίμηνου του περασμένου έτους. Ο κορεάτικος κολοσσός κατέγραψε κέρδη ύψους 8.3 δις δολαρίων, καθώς πουλούσε σχεδόν 500 συσκευές κάθε λεπτό ενώ παράλληλα αυξήθηκε η ζήτηση για τις οθόνες της προς άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η ανταγωνίστρια Apple. Η Samsung, πλέον, έχει καταγράψει ρεκόρ κερδών για 5 συνεχόμενα τρίμηνα. Ενδεικτικά, τα προαναφερθέντα κέρδη της για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου υπερβαίνουν κατά 89% το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του έτους 2011 και είναι περίπου 8,6% περισσότερα από το προγενέστερο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
Τα θετικά οικονομικά στοιχεία για τη Samsung φαίνεται να οφείλονται κυρίως στις πωλήσεις του Galaxy Note 2. Συγκεκριμένα, παρότι οι αποστολές των Galaxy S3 μειώθηκαν από τα 18 εκ., του 3ου τριμήνου, στα 15 εκ., του τελευταίου τριμήνου, οι πωλήσεις του Note 2 στο διάστημα αυτό εκτιμώνται περίπου στα 8 εκατομμύρια κομμάτια, κάτι που ήταν αρκετό για να υπερκαλύψει τη διαφορά ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό πωλήσεων της εταιρείας σε 63 εκ. smartphones. Συνολικά, το περασμένο έτος, η Samsung κυκλοφόρησε 37 διαφορετικές συσκευές, έναντι 18 μοντέλων της HTC, 9 της Nokia, 24 της LG και 1 (του iPhone 5) της Apple.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment