Apple A6X στα 28nm από TSMC, χωρίς την Samsung

Οι σχέσεις μεταξύ Apple και TSMC γίνονται όλο και πιο στενές την ίδια στιγμή που η Samsung φαίνεται ότι βγαίνει εκτός γραμμής παραγωγής για τους Apple A6 επεξεργαστές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Cupertino ετοιμάζεται να αντικαταστήσει την Samsung με την TSMC για την κατασκευή των iPhone και iPad επεξεργαστών.
APPLE A6X 28NM ΑΠΌ TSMC
Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την Apple να αφήνει την Samsung και να επιλέγει την TSMC για την κατασκευή των επεξεργαστών. Ήδη το iPhone 5 περιέχει ηλεκτρονικά από TSMC αλλά ο επεξεργαστής Apple A6 κατασκευάζεται από την Samsung. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για δοκιμές της Apple με ένα ολοκαίνουριο Apple A6X chip κατασκευασμένο στα 28nm από την TSMC για δειγματισμό και δοκιμές. Πρόκειται για το ίδιο Apple A6X επεξεργαστή που υπάρχει στο σημερινό iPad 4 μόνο που αντί για τεχνολογία 32nm είναι κατασκευασμένο στα 28nm. Πρακτικά αυτό σημαίνει μικρότερο μέγεθος, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και χαμηλότερη έκλυση θερμότητας.
SAMSUNG, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩΝ IPHONE ΚΑΙ IPAD ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Δεν είναι σίγουρο πότε και αν η Apple αποφασίσει να κόψει τους δεσμούς με την Samsung και να επιλέξει την TSMC ως αποκλειστικό προμηθευτή επεξεργαστών. Μια τέτοια μετάβαση απαιτεί χρόνο και πρέπει να γίνει χωρίς να προκληθούν τεχνικά προβλήματα αλλά και προβλήματα στην γραμμή παραγωγής. Η κόντρα Apple και Samsung έχει ξεφύγει πλέον από τα δικαστήρια και τις πατέντες και έχει επεκταθεί σε ό,τι κάνουν οι δύο εταιρείες και αφορά τα smartphones και tablets.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment