Το πρώτο Windows phone8 δια χειρός HTC

Είναι το πρώτο Windows Phone 8 που θα βγει στην αγορά, παραμένει πιστό στη φιλοσοφία και τις (συνήθως) υψηλές προδιαγραφές της HTC -θυμίζοντας πολύ το κορυφαίο One X (με Android) και ακολουθεί τις σχεδιαστικές και χρωματικές επιταγές (κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο) των νέων smartphones που έρχονται εφοδιασμένα με το ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Τ
ο Windows Phone 8X by HTC συνδυάζει στην ονομασία τους δυο κόσμους από όπου έλκει την καταγωγή του: Τα Windows Phone 8 και την κορυφαία σειρά X της ταϊβανέζικης φίρμας, που γνωρίσαμε στις αρχές του έτους με το ομολογουμένως εντυπωσιακό One X –ακολουθούμενο πλέον από το μικρότερο Desire X. Και είναι αυτή η ίδια αντίληψη της υψηλής ποιότητας των υλικών και της στιβαρότητας που έχεις, πιάνοντας για πρώτη στα χέρια σου το 8X. Πρώτα από όλα, είναι η εξαιρετική αίσθηση του πολυκαρβονικού σώματος, που και ανθεκτικό είναι (δοκιμασμένα) και δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Ασε, δε, που αποτελεί αντικείμενο διαμάχης μεταξύ της Nokia και της HTC, αφού η Φινλανδοί υποστηρίζουν ότι είναι πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποίησαν στην πρώτη σειρά των δικών τους Windows Phone και ίδιο με αυτό των νέων Lumia 920 και 820. Αυτό, όμως, είναι αλλουνού δουλειά να αποφασίσει, αν και εφόσον και αυτή η εταιρική διαμάχη οδηγηθεί σε κάποια δικαστική αίθουσα ανά τον κόσμο, με τη Nokia να θέλει ενδεχομένως να φρενάρει το λανσάρισμα της HTC. Πίσω στα του 8Χ, το δεύτερο πράγμα που εντυπωσιάζει είναι το πολύ λεπτό προφίλ της συσκευής (μόλις 10,12 χιλιοστά). Διατηρεί, ωστόσο, το κατάλληλο βάρος (130 γραμμάρια), για να μη γίνει φτερό στον άνεμο και αρχίσουν τα πρώτα πεσίματα μαζί με τα καρδιοχτύπια. Σε αυτό, το ασφαλές δηλαδή κράτημα, βοηθά και το μακρόστενο του πράγματος (13,2x6,6 εκατοστά), που δεν απαιτεί την παλάμη του Χαλκ για να το χειριστείς με το ένα χέρι. Και τα ακόμη πιο ωραία έρχονται, μόλις καταφέρεις να πατήσεις το μικρό, λεπτό, μόλις που διακρίνεται και μάλλον απίθανο να το πετύχεις στο σκοτάδι (έτσι για να έχουμε και κάτι να γκρινιάζουμε) πλήκτρο ενεργοποίησης.
 Η οθόνη των 4,3 ιντσών, τεχνολογίας super LCD 2 (με δείκτη αντοχής Gorilla Glass 2), κάνει τα πάντα να φαίνονται ολοζώντανα, με πυκνότητα 341 πίξελ ανά ίντσα και ανάλυση 1280x720p, την οποία η HTC συγκρίνει στις προωθητικές της ενέργειες με την πολυσυζητημένο Retina Display πάνελ του iPhone (326 ppi στα 960px480p). Η δυνατότητα των νέων Windows Phone, να διαμορφώσεις την αρχική οθόνη με κινούμενα (live) εικονίδια διαφορετικών μεγεθών, σε βάζει στη διαδικασία να φτιάξεις το δικό σου ενεργό παζλ, το οποίο σου δίνει με την πρώτη ματιά τη συνολική εικόνα της ψηφιακής σου ζωής: Μηνύματα, κλήσεις, ειδοποιήσεις από κοινωνικά δίκτυα, ραντεβού, φωτογραφίες και ειδήσεις, όλα είναι εκεί, ανασχηματίζονται και τρέχουν κάθε στιγμή. Με λίγα λόγια η χαρά του παιδιού που πήρε στα χέρια του νέο smartphone. Επίσης εντυπωσιακή, αλλά αναμενόμενη για όσους είχαν την εμπειρία από το One X, είναι η απόδοση της φωτογραφικής μηχανής.
Ο έξτρα επεξεργαστής (ImageChip το λέει η HTC) που υποστηρίζει και τις δυο κάμερες (8 Mpixels η βασική, 2,1 η μπροστινή, αμφότερες με ευρυγώνιο φακό για να χωράνε όλοι στο κάδρο) κάνει πολύ καλή δουλειά, τόσο όσον αφορά τη χρωματική απόδοση, όσο και την ταχύτητα λήψης. Η τεχνολογία Βeats Αudio είναι πανταχού παρούσα στις συσκευές της HTC και βελτιώνει την ηχητική απόδοση, ενώ μένει να απαντηθεί το ερώτημα για την πραγματική αυτονομία της συσκευής (συνήθως απαιτούνται μερικές φορτίσεις μέχρι να αποδώσει η μπαταρία τα μέγιστα), αφού από το διπύρηνο 8X απουσιάζει ο επιπλέον πυρήνας του επεξεργαστή, που αναλαμβάνει να κάνει οικονομία στην κατανάλωση, όταν το τετραπύρηνο θηρίο στην καρδιά του One X πέφτει σε νάρκη. Το Windows Phone 8X by HTC (με 16 Gb χωρίς τη δυνατότητα επέκτασης μέσω SD) αναμένεται γύρω στις 15 Νοεμβρίου στην ελληνική αγορά, με τιμή 599 ευρώ, ενώ προς το τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα έρθει και το μικρότερο και οικονομικότερο 8S, στα 329 ευρώ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment