Η Ericsson παρουσιάζει τον πρώτο WebRTC browser για κινητά

H Ericsson Research παρουσίασε τον “Bowser”, τον πρώτο στον κόσμο browser για κινητά που υποστηρίζει την τεχνολογία WebRTC, που επιτρέπει επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, με χρήση εικόνας και ήχου. Το WebRTC βασίζεται στις προσπάθειες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό οργανισμών όπως το World Wide Web Consortium και η Internet Engineering Task Force, για τη δημιουργία ενός standard επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (RTC) από/προς οποιαδήποτε συσκευή μέσω Web browsers που θα υποστηρίζουν τη χρήση ήχου και εικόνας, χωρίς να απαιτείται οποιοδήποτε πρόσθετο πρόγραμμα (plug-in).
 Ο κ. Kristofer Dovstam, ερευνητής στην Ericsson Research, δήλωσε σχετικά: "Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία WebRTC αποτελεί για τον κλάδο μας ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των μελλοντικών εφαρμογών επικοινωνίας. Η δυνατότητα να προσφέρουμε στους developers την πρώτη έκδοση ενός πειραματικού browser που υποστηρίζει την τεχνολογία WebRTC, μας γεμίζει ενθουσιασμό". Η εμπλοκή της Ericsson Research στη δημιουργία των προτύπων του WebRTC είναι πολύ έντονη, καθώς για περισσότερο από δύο χρόνια η εταιρεία εξελίσσει πρωτότυπες εφαρμογές ακολουθώντας την εξέλιξη των προδιαγραφών για τη συγκεκριμένη τεχνολογία.
Τελικά, χάρη στον Bowser, οι developers μπορούν επιτέλους να αρχίσουν να πειραματίζονται με διάφορες λειτουργίες ήχου και βίντεο πραγματικού χρόνου σε web εφαρμογές για κινητά. Η Ericsson διαθέτει, επίσης, λύσεις που επιτρέπουν στους browsers που υποστηρίζουν το WebRTC να συνδέονται εύκολα με τηλεπικοινωνιακά δίκτυα τα οποία βασίζονται στην τεχνολογία IMS.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment