Apple και HTC συμφωνούν στις πατέντες

Η μάχη μεταξύ Apple και HTC φτάνει στο τέλος της. Οι δύο εταιρείες τα βρήκαν βάζοντας τέλος στις δικαστικές διαμάχες για πατέντες. Τουλάχιστον αυτό πρόκειται να συμβεί για τα επόμενα 10 χρόνια. Η συμφωνία μεταξύ Apple και HTC έρχεται να καλύψει όχι μόνο τις διαφορές σε πατέντες που η μία εταιρεία κατηγορούσε την άλλη. Tim Cook και Peter Chou συμφώνησαν για τα επόμενα 10 χρόνια και για όποιες πατέντες προκύψουν στο διάστημα αυτό. Όπως ήταν φυσικό, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας παραμένουν μυστικές.
 TAIPEI, Taiwan and CUPERTINO, California—November 10, 2012—HTC and Apple have reached a global settlement that includes the dismissal of all current lawsuits and a ten-year license agreement. The license extends to current and future patents held by both parties. The terms of the settlement are confidential. HTC is pleased to have resolved its dispute with Apple, so HTC can focus on innovation instead of litigation –Peter Chou, CEO of HTC. We are glad to have reached a settlement with HTC. We will continue to stay laser focused on product innovation –Tim Cook, CEO of Apple.
Η συμφωνία μεταξύ Apple και HTC είναι ιδιαίτερη σημασία γιατί δείχνει πως η άποψη του Tim Cook για τις πατέντες και η διάθεση της Apple να συμβιβαστεί αντί να “τρέχει στα δικαστήρια” βρίσκουν πρακτική εφαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο για το παρόν και το μέλλον. Μην σαν φανεί περίεργο αν σύντομα διαβάσετε αναφορά που θα συγκρίνουν την HTC με την Samsung. Πριν από περίπου 6 μήνες η HTC εξαγόρασε την S3 για να χρησιμοποιήσει τις πατέντες της εταιρείας εναντίον της Apple. Τώρα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν με την συμφωνία Apple και HTC για τα επόμενα 10 χρόνια.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment