ClorOLED: Η νέα γενιά οθονών της Samsung

Στην πλειοψηφία τους, οι νέες συσκευές της Samsung (καθώς και άλλων κατασκευαστών) είναι εφοδιασμένες με πάνελ οθονών τεχνολογίας Super AMOLED, αλλά νέες φήμες θέλουν τον κορεάτη κατασκευαστή να εργάζεται ήδη επάνω στην επόμενη τεχνολογία οθόνης που αποκαλείται «ClorOLED» και αναμένεται να κάνει την πρώτη της επίσημη «εμφάνιση» τον Ιούνιο του 2013.
Βάση πρώτων στοιχείων, γνωρίζουμε ότι η ClorOLED θα χρησιμοποιεί διάταξη RGB αντί της PenTile που λανσαρίστηκε με τις AMOLED οθόνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάθε pixel θα συντίθενται από 4 υπό- pixel (κόκκινο, πράσινο, μπλε, λευκό), σε αντίθεση με τις σημερινές Super AMOLED όπου το κάθε pixel συναποτελείται από 3 υπό-pixels (κόκκινο, πράσινο, λευκό ή μπλε).
Άμεσο αποτέλεσμα αυτού του νέου συστήματος με την συγκέντρωση περισσότερων pixel είναι η μεγαλύτερη καθαρότητα εικόνας και ύπαρξη περισσότερων χρωμάτων στην ίδια ανάλυση. Ακόμη, θα υπάρξει αύξηση της πυκνότητας pixel, αφού για παράδειγμα σε μια οθόνη 5,8 ιντσών τύπου ClorOLED θα υποστηρίζονται 350ppi. Άρα, δεν αποκλείεται να δούμε μια τέτοια οθόνη να χρησιμοποιείται σε συσκευές του μέλλοντος, όπως για παράδειγμα το Galaxy Note 3.
Μια ελπιδοφόρα είδηση για ακόμη καλύτερη εμπειρία ευκρίνειας στις φορητές συσκευές
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment