Κόντρες Apple-HTC για το μοναδικό LTE!

Η διαμάχη μεταξύ Apple και HTC κρατάει από τις αρχές του 2010, όταν η Apple κινήθηκε νομικά εναντίον της HTC για πρώτη φορά. Η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και προς το παρόν βρισκόμαστε μεταξύ αιτημάτων για διακοπώ των πωλήσεων του iPhone και του iPad και κινητών της HTC. Μέχρι σήμερα η Apple είχε προβάδισμα και είχε καταφέρει να πλήξει την HTC με εμπλοκή των πωλήσεων, τώρα όμως φαίνεται τα πράγματα να αλλάζουν. Αυτή την στιγμή και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται ότι η Apple δυσκολεύεται να αποδείξει ότι δύο από τις πατέντες που η HTC κατηγορεί την Apple ότι καταπάτησε, δεν έχουν ισχύ. Οι πατέντες αφορούν τα δίκτυα LTE, τεχνολογία που περιέχεται στο νέο iPad 3 και όπως φημολογείται και στο νέο iPhone 5. Αν τελικά ο δικαστής αποφασίσει υπέρ της HTC από αδυναμία της Apple να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, τότε η HTC θα μπορεί να ζητήσει από τις αρχές να διακόψουν τις εισαγωγές και άρα τις πωλήσεις του νέου iPad 3 και πιθανότατα και του νέου iPhone 5 στην Αμερική.
Το θέμα περιπλέκεται γιατί η HTC οικειοποιήθηκε πατέντες από το Google και αγόρασε επιπλέον πατέντες από την ADC. Κινήσεις καθόλα νόμιμες ώστε η HTC να προστατέψει τον εαυτό της απέναντι στην Apple και άλλους. Δυστυχώς η διαδικασία αυτή δεν απέδωσε αρχικά τα αναμενόμενα αλλά φαίνεται πως η κατάσταση είναι πιθανό να αλλάξει στο άμεσο μέλλον.
Η HTC και η Apple μάχονται για το μέλλον των LTE smartphones, σε μια αγορά που μεγαλώνει ταχύτατα και έχει να προσφέρει πολλά. Ο ανταγωνισμός από την Samsung είναι μεγάλος ενώ πρόσφατα ήρθε να προστεθεί και η Microsoft με την Nokia και τα Windows Phone 8. Κάθε νίκη στο δικαστήριο σήμερα καθορίζει το μέλλον και το μερίδιο αγοράς τα επόμενα χρόνια.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment