Quadcore κινητά και πυρηνική..μάχη μέχρις εσχάτων

Είναι, αναμφίβολα τα «highlights» της έκθεσης. Οι τέσσερις πυρήνες των κορυφαίων smartphones που παρουσιάστηκαν στο MWC 2012 κερδίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της, αλλά και των αναγνωστών των τεχνολογικών sites ανά τον κόσμο.
Κι ενώ το πολυαναμενόμενο -και μάλλον quad-core επίσης- Samsung Galaxy S III θα περιμένει λίγο ακόμη πριν δει τα φώτα της δημοσιότητας, κάποια άλλα τετραπύρηνα μοντέλα βρίσκονται στο προσκήνιο αυτές τις ημέρες.
Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι οι νέες προτάσεις είναι σημαντικά ταχύτερες από τα κινητά που διατίθενται έως σήμερα στην αγορά. Από αυτά τα HTC One X, LG 4X HD και ZTE Era ενσωματώνουν το chip Tegra 3 της Nvidia, ενώ, αντίθετα, η Huawei επιμένει στη χρήση ενός «δικού» της chip στο Ascend D quad. Όλες τις προτάσεις τις περιμένουμε στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες, σε ιδιαίτερα αυξημένες πάντως τιμές, καθώς, όπως και να το κάνουμε, πρόκειται για μοντέλα που ενσωματώνουν τον «αφρό» της τεχνολογίας.
Κατά τα άλλα, τα χαρακτηριστικά τους είναι σε πολλές περιπτώσεις παρόμοια. Οι οθόνες τους κυμαίνονται από τις 4.3 έως τις 4.7 ίντσες, ενώ σχεδόν όλες (με εξαίρεση την πρόταση της ZTE που έχει και τη μικρότερη οθόνη στις 4.3 ίντσες) έχουν ανάλυση 1280×720 pixels. Η πρόταση της HTC ενσωματώνει την περισσότερη μνήμη (32GB – χωρίς, πάντως, τη δυνατότητα επέκτασης), ενώ όλες υποστηρίζουν το Android Ice Cream Sandwich.
Να σημειώσουμε ότι και η Fujitsu είχε στη διάθεσή της στη Βαρκελώνη το prototype Tegra 3 smartphone της, το οποίο μπορεί να μην έχει ακόμη όνομα, έχει όμως στη διάθεσή του 4 πυρήνες και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, οι προτάσεις των κατασκευαστών στον τομέα των quad-core συσκευών θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο περνώντας ο καιρός.
Όσον αφορά τη μεγαλύτερη «ανησυχία» (πέρα από την υψηλή τιμή) στα νέα τετραπύρηνα μοντέλα, αυτή είναι το κατά πόσο η ύπαρξη των τεσσάρων πυρήνων θα μπορούσε να «στραγγίζει» εν ριπή οφθαλμού τις μπαταρίες τους. Οι κατασκευαστές δηλώνουν ότι το έχουν σκεφτεί, μεγαλώνοντας σε κάποιες περιπτώσεις τη χωρητικότητα των μπαταριών (το LG 4X HD έχει μπαταρία 2150mAh, ενώ το Huawei Ascend D quad βγαίνει και σε έκδοση XL με μπαταρία 2500mAh) , αλλά και κάνοντας βελτιστοποιήσεις σε θέματα hardware και software (π.χ. η Huawei ισχυρίζεται ότι η μπαταρία της προσφέρει 30% εξοικονόμηση ενέργειας). Τα πάντα, βέβαια, θα φανούν στην πράξη, στα πρώτα εξαντλητικά tests των συσκευών μόλις φτάσουν στα εργαστήρια των mobile reviewers ανά τον κόσμο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment