Οριστική συμφωνία μεταξύ Vodafone και Wind Hellas

Στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων βρίσκεται η συμφωνία Vodafone-Panafon και Wind Hellas. Τι προβλέπεται στο παρών έγγραφο συνεργασίας; Η άμεση συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων, η οποία πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί κατά τις επόμενες ημέρες. Γίνονται προσπάθειες να κλείσει οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα έως τις 9 Φεβρουαρίου, για να συμπίπτει με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Vodafone Group για την τελευταία περίοδο του 2011 (δηλαδή για το τελευταίου τρίμηνου του περσινού έτους).
Η συμφωνία θα γίνει με την διαδικασία ανταλλαγής μετοχών – όχι δεν θα έχουμε την καταβολή κάποιου προκαθορισμένου χρηματικού ποσού- με την Vodafone να αποκτά προβάδισμα, καθώς η αναλογία θα είναι υπέρ της, αποσπώντας ποσοστό που ανέρχεται στο 60% για τον έλεγχο της νέας εταιρίας που θα προκύψει, ενώ η Wind Hellas θα έχει το 40%. Εκείνο που είναι άξιο αναφοράς, είναι το ότι πολλές φήμες λένε πως με το συμφωνητικό, οι μέτοχοι της Wind Hellas θα έχουν την δυνατότητα να αποχωρήσουν από την νεοσύστατη εταιρία στο εγγύς μέλλον, εφόσον δεν θέλουν να συμμετέχουν πλέον.
Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο εύκολα, καθώς έπειτα από την δημοσίευση της νέας συμφωνίας, θα απαιτείται η υποβολή της στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ και έπειτα από το χρονικό διάστημα των 6 μηνών, θα βγει το αντίστοιχο πόρισμα, θετικό ή αρνητικό. Οπότε θα περάσουν αρκετές εβδομάδες έως ότου να διαπιστωθεί εάν αυτό το συμφωνητικό/συμβόλαιο συνεργασίας θα εγκριθεί από τους αρμόδιους ή όχι.
Αν όντως πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, τότε θα αλλάξει ολοκληρωτικά ο χάρτης τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Επομένως, πλέον η Vodafone και η Cosmote θα μοιραστούν τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια.
Τι μπορεί να σημαίνει πρακτικά όλη αυτή η εξέλιξη του θέματος; Πως οι δύο κολοσσοί, Vodafone και Deutsche Telekom, θα έχουν τον πρώτο λόγο στην αγορά της Ελλάδας, στον χώρο της τηλεπικοινωνίας. 'Καθημερινή'
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment