Motorola Motoluxe γιατί τα θέλετε όλα...

Η Motorola στη σταδιοδρομία της, όσο μάθαινε την τέχνη, χάριζε στον πολιτισμό μερικά τεχνολογικά επιτεύγματα, που αν τύχει και σε ρωτήσουν ποια είναι δεν θα τα θυμάσαι, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα ζεις στη δική σου καθημερινότητα. Όπως για παράδειγμα το κινητό τηλέφωνο. Επίσης, η ατάκα-τοτέμ του Neil Armstrong που ειπώθηκε όταν πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στη σελήνη, μεταδόθηκε από έναν Αμερικάνικο ασύρματο. Μάντεψε… ήταν Motorola. Σε διαφορετική απόδοση οι άνθρωποι της κατέχουν το αντικείμενο. Αν είσαι κάτοχος αμερικάνικης συσκευής μπορείς να το επιβεβαιώσεις άλλωστε από το κορυφαίο της σήμα. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι ότι στη μακρά πορεία της η Motorola σημείωσε πολλά σκαμπανεβάσματα. Οι όπως θα έλεγαν και οι εγχώριοι δημοσιογράφοι είχε πολλά ups and downs. Έ, λοιπόν τώρα βρίσκεται στα up της. Φαίνεται και από το γεγονός ότι επίκειται εξαγορά από τη Google. Έστω και αν το στόρι για την ώρα σκαλώνει στην επιτροπή ανταγωνισμού.
Η συσκευή που δοκιμάζω τώρα, δεν έχει καμία σχέση με το νέο σχήμα. Είναι ένα mid-level smartphone που προϋπήρχε στα χαρτιά. Παρεμπιπτόντως η συνταγή για να κάνεις ένα κινητό επιτυχημένο, είναι να χτυπήσεις έντεχνα στο κατασκευαστικό μίξερ τα ισχυρά τεχνικά με το σωστό stylish πακέτο. Το Motoluxe (που ναι, ακούγεται passé) μπορεί να μην ξεκινάει από το σχεδιαστικό μηδέν και να φωνάζει Motorola, ωστόσο έχει εύπεπτο σχεδιασμό και το τεράστιο καλό ότι είναι ευλαβικά συναρμολογημένο. Για να καταλάβεις περιβάλλεται από ένα φιλικό στην αφή υλικό και από ένα καπάκι φτιαγμένο από μέταλλο που δεν χαμπαριάζει από κακομεταχείριση. Η επιτομή της στιβαρότητας. Αυτό να ξέρεις δεν συμβαίνει συχνά. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για ένα τηλέφωνο με τιμή στα 300 παρά ένα ευρώ.
Έχει επίσης την τελευταία έκδοση του Android (2,3,7), έστω και αν προσωπικά θα προτιμούσα το Ice Cream Sandwich. Το οποίο μιας και το έφερε η κουβέντα θα κυκλοφορήσει σαν update λίγο μετά. Το θετικό με το Motoluxe είναι ότι έχει μια εκπληκτική σε απεικόνιση οθόνη με FWVGA ανάλυση ή πιο απλά με 854×480 pixels. Μαζί της ψωνίζεις το απόλυτο λευκό και ένα καλό digitizer που μπορεί να μην συγκρίνεται με τα καλύτερα του είδους, αλλά ικανοποιεί συνολικά. Ταυτόχρονα το interface θα σου θυμίζει το αδελφό RAZR, με τη διαφορά πως τα χρώματα εδώ φαίνονται καλύτερα (δεν ήμουν ποτέ οπαδός της AMOLED τεχνολογίας…) και οι γραμματοσειρές πιο ευνάγνωστες. Σου είπα ότι η οθόνη του Motoluxe είναι κορυφαία; Και ας μην έχει ανάλυση QHD ή 720p.
Αλλά επειδή κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις σε αυτή τη ζωή μπορείς να διαμαρτυρηθείς έντονα για τις επιδόσεις. Τουλάχιστον στην έκδοση που χρησιμοποιούσα η οποία ήταν προπαραγωγής. Τα 800MHz διαχειρίζονται οριακά τα animations και γενικά υπάρχει ένα lag που υπό συνθήκες γίνεται εκνευριστικό. Επιμένω πάντως ότι πρέπει να ζήσω τη final έκδοση για να βγάλω ένα safe συμπέρασμα. Κάτι που θα θέλεις επίσης να μάθεις είναι ότι η κάμερα του κινητού μετράει 8 ποιοτικά megapixel. Ακόμη και τώρα όμως που γράφω τις γραμμές αυτές, αδυνατώ να κατανοήσω γιατί το βίντεο σταματάει σε ανάλυση VGA...
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment