Μάχη παρόχων για το δικτυακό περιεχόμενο...

Σε τεντωμένο σχοινί κρέμεται πλέον η ελληνική συνδρομητική τηλεοπτική αγορά μετά την ύφεση που πλήττει τα νοικοκυριά αλλά και την αναβολή της αύξησης κεφαλαίου της Forthnet.
Και για τους δύο ομίλους OTE και Forth
net , το 2012 δείχνει να είναι μία χρονιά όπου θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα της μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου.
O ΟΤΕ προωθεί περαιτέρω τη δική του τηλεοπτική πλατφόρμα. Το OTE TV έχει φθάσει πλέον τους 10.000 συνδρομητές, επιτυγχάνοντας μεν τον αρχικό στόχο, αλλά το πλάνο είναι πολύ πιο φιλόδοξο. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει περίπου 50 κανάλια με τελευταία προσθήκη το ΟΤΕ σινεμά, ένα κανάλι αποκλειστικά με ελληνικές ταινίες, ενώ στα σχέδια, σύμφωνα με πληροφορίες , είναι η δημιουργία τουλάχιστον ενός ακόμη κινηματογραφικού καναλιού, αλλά και η ενίσχυση του αθλητικού περιεχομένου που προσφέρεται. Επιπλέον, έμφαση θα δοθεί και στον τομέα της παροχής περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας.
Ακόμη, στον ΟΤΕ αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφορικά με το αν θα μπορέσει να μεταδίδει μέσω του ΟΤΕ TV τα ελεύθερα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία έχουν αποκλειστική συνεργασία με τη Nova μέχρι το τέλος του 2012. Η εισήγηση προς την ολομέλεια είναι υπέρ του ΟΤΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Forthnet/Nova ετοιμάζει να ξεκινήσει τη διάθεση μίας νέας υπηρεσίας on demand που θα επιτρέπει στους συνδρομητές της πλατφόρμας να μπορούν να δουν την ταινία ή την τηλεοπτική σειρά που επιθυμούν την ώρα που επιλέγουν, έχοντας να διαλέξουν μέσα από μία αρκετά ευρεία γκάμα περιεχομένου. Η υπηρεσία θα απαιτεί έναν τελευταίας γενιάς αποκωδικοποιητή με ενσωματωμένη λειτουργία PVR (personal video recording), ενώ το περιεχόμενο θα είναι σε υψηλή ευκρίνεια. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή η νέα υπηρεσία θα παρέχεται χωρίς επιπλέον χρέωση.
Στόχος της Forthnet, όπως σημειώνουν στελέχη της εταιρείας, είναι να προσφέρει μία βελτιωμένη εμπειρία θέασης στους συνδρομητές της Nova. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενίσχυση του 3D περιεχομένου που θα παρέχεται. Συγκεκριμένα, μία από τις ταινίες που θα είναι διαθέσιμες στη νέα υπηρεσία on demand θα είναι σε τρεις διαστάσεις.
Επίσης, η Forthnet σχεδιάζει μέσα στο β’ εξάμηνο την παροχή στους συνδρομητές της Nova τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο της πλατφόρμας σε οποιαδήποτε συσκευή και αν το επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων και των tablets. Τα εξαιρετικά αυτά φιλόδοξα σχέδια βέβαια θα πρέπει να βρουν και τις αναγκαίες πηγές χρηματοδότησης μετά την πρόσφατη αναβολή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment