Qualcomm και Nokia ετοιμάζουν κινητά!

Είναι ξεκάθαρο τι σκαρώνει η Qualcomm με την Nokia και σίγουρα δεν πρόκειται για ένα ή δύο κινητά. Το Nokia Lumia 800 και το Nokia Lumia 710 βρίσκονται ήδη στην αγορά αλλά οι δύο εταιρείες ετοιμάζονται για περισσότερα Nokia με Windows Phone λειτουργικό. Επίσημα η δήλωση της Qualcomm αναφέρει:”
Η αλήθεια είναι ότι όλα τα Windows Phone που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή χρησιμοποιούν αποκλειστικά επεξεργαστής Snapdragon από την Qualcomm. Καμία εταιρεία δεν έχει ενσωματώσει το Tegra 2 ή το Tegra 3 ή άλλες λύσεις ARM. Μένει να δούμε πόσα ακόμα κινητά θα ρίξει στην αγορά η Nokia με single core Snapdragon στο 1.4GHz και πότε θα αποφασίσει να κάνει το άλμα σε dual core με την ευλογία της Microsoft και γιατί όχι άλλων εταιρειών εκτός της Qualcomm.
To 2012 θα έχει περισσότερα Nokia με Windows Phone κινητά και πιθανότατα κάποιο tablet, αγορά την οποία επίσης μπορεί να εξυπηρετήσει η Qualcomm. Για αυτό άλλωστε γίνεται λόγος για roadmap και όχι απλά για μια συνεργασία μεταξύ Nokia και Qualcomm για επεξεργαστές σε μερικές συσκευές. Τώρα που οι μηνύσεις αποτελούν παρελθόν, η συνεργασία είναι σχεδόν μονόδρομος μέχρι κάτι καλύτερο να προκύψει ή η Microsoft να επιλέξει εναλλακτική εκτός Qualcomm.
Μην ξεχνάμε ότι οι quad core Snapdragon για τα Windows 8 tablets και γιατί όχι για Nokia Windows Phone κινητά θα είναι διαθέσιμη το 2012. Παράλληλα την ίδια περίοδο η Qualcomm θα ρίξει στην αγορά μια νέα γενιά Snapdragon με υποστήριξη για LTE, τεχνολογία ιδιαίτερη ελκυστική για την Αμερικανική αγορά και τον ανταγωνισμό απέναντι στο Android.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment