Amazon smartphone Χριστούγεννα του 2012

ΜΙΛΗΣΑΜΕ κάποτε για το Amazon Blaze, το φημολογούμενο Amazon smartphone, του οποίου φωτογραφίες είχαν “διαρρεύσει” τον περασμένο Απρίλιο (όπως η εικόνα που βλέπετε παραπάνω), για να αποδειχτεί ότι επρόκειτο για φάρσα; Ε, λοιπόν φαίνεται πως τα πρωταπριλιάτικα ψέμματα τελείωσαν και ότι ο αγαπητός μας Jeff Bezos έχει δώσει την εντολή για την ανάπτυξη και κατασκευή του πρώτου smartphone της Amazon.
Με άλλα λόγια, το Αmazon-phone, θα μας έρθει με το καλό του χρόνου ενόψει γιορτών. Όπως αναφέρεται, το κινητό θα τρέχει Android, θα φτιαχτεί από τη Foxconn (ναι, αυτή που φτιάχνει και το iPhone!) και θα κοστίζει κάτω από $250 στην Αμερική, ενώ το κόστος κατασκευής του θα κυμαίνεται μεταξύ $150-170. Θα κάνει λοιπόν παρεούλα με το Kindle στο χαμηλό διάζωμα τιμής, σίγουρα θα έχει customized Android UI για να μας προσφέρει όλες τις ωραίες υπηρεσίες της Amazon και, αν μαντέψουμε από αυτά που μας έχει συνηθίσει η Amazon, η οθόνη του θα είναι φανταστική (το Α και το Ω σε ένα κινητό, ειδικά χαμηλού κόστους).
Αν κρατηθεί σε τόσο προσιτά επίπεδα τιμής το Amazon smartphone, σίγουρα θα αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς στο low-end, αναγκάζοντας όλους τους κατασκευαστές να ρίξουν τις δικές του τιμές. Όπως περίπου έχει γίνει τώρα με το Kinde Fire, το οποίο ανάγκασε εταιρείες όπως τη RIM και την HTC (μεταξύ άλλων) να ρίξουν πρακτικά στο μισό την τιμή των δικών τους PlayBook και Flyer tablets.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment