Οι ταμπλέτες Android κερδίζουν έδαφος

Η απόλυτη κυριαρχία του iPad, ίσως έχει αρχίσει να κλονίζεται. Όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει η ταμπλέτα, ήταν και η μοναδική στην αγορά και σχεδόν άμεσα εδραιώθηκε. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, άρχισαν οι κατασκευαστές τηλεφώνων Android να κυκλοφορούν στην αγορά υπερμεγέθη smartphones και να τα παρουσιάζουν ως ταμπλέτες με λειτουργικό Froyo ή Gingerbread. Η πιο δημοφιλής συσκευή από αυτές ήταν η Samsung Galaxy Tab, η οποία κατάφερε και πήρε κάποιο μέρος της πίτας από την αγορά.
Με την ταμπλέτα της HP πρακτικά να έχει φύγει από το σκηνικό και το Playbook της BlackBerry, να αποτελεί μία μάλλον αποτυχία της εταιρείας, το iPad εξακολουθούσε να κρατάει τα πρωτεία.
Και παρόλο που στην πλειονότητά τους οι ταμπλέτες Android με Honeycomb, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις, οι φθηνές Gingerbread απέκτησαν μία θέση στην αγορά. Έτσι ενώ αν και δεν είναι οι απόλυτα κερδοφόρες, υπάρχουν όμως εκεί και κάνουν αισθητή την παρουσία της Google στην αγορά.
Οι ταμπλέτες Android, αποτέλεσαν το 27% της παγκόσμιας αγοράς για το 4 τρίμηνο του ’11, παρουσιάζοντας μία άνοδο της τάξεως του 2,3% από πέρυσι. 4,5 εκατομμύρια ταμπλέτες Android πουλήθηκαν κατά το ίδιο τρίμηνα, ενώ σε σύνολο πουλήθηκαν 16,7 εκατομμύρια ταμπλέτες. Στις πωλήσεις αυτές σημαντική παρουσία είχε η Samsung, με πωλήσεις που άγγιξαν το 1,5 εκατομμύριο.
Ένας άλλος παίχτης που παρουσιάστηκε ήταν και η ταμπλέτα της Amazon Kindle Fire, η οποία τάραξε αρκετά τα νερά. Τέλος και με την πρόσφατη παρουσίαση του «ενωτικού» λογισμικού για ταμπλέτες και smartphones, Android ICS, τα πράγματα έχουν αρχίσει και θερμαίνονται.
Η Apple έχει αρχίσει να νιώθει έντονα την παρουσία των αντιπάλων της, ενώ και οι δικαστικές διαμάχες με την Samsung καλά κρατούν. Πολλά τα μέτωπα....
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment