Android 4.0 Ice Cream Sandwich!

Όπως αναμενόταν, η Google παρουσίασε επίσημα το Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), το πρώτο ενιαίο λειτουργικό σύστημα για tablets και smartphones, με αρκετές αλλαγές τόσο σε εμφάνιση, όσο και στην καλύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της συσκευής.
Η νέα έκδοση φέρνει μαζί της όλα αυτά που θέλουν οι χρήστες συσκευών Android, δηλαδή εύκολο multitasking, πλήρες σύστημα ειδοποιήσεων, widgets με ρυθμιζόμενο μέγεθος και νέους τρόπους επικοινωνίας και διαμοιρασμού.
Πρώτιστα ο χρήστης θα παρατηρήσει το επανασχεδιασμένο περιβάλλον του Android 4.0, με νέα αρχική οθόνη, animations, ευκολία στη διαχείριση και την ολοκαίνουργια, μοντέρνα γραμματοσειρά Roboto. Καινοτομία αποτελούν τα εικονικά κουμπιά (Back, Home και Recent Apps) στην System Bar, τα οποία είναι ορατά σε όλες τις εφαρμογές, αλλά μπορούν να εξαφανίζονται από την οθόνη για full-screen εφαρμογές.
Σε κάθε εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να δει τις εσωτερικές επιλογές στην Action Bar (συνήθως επάνω), ενώ η έννοια multitasking γίνεται πραγματικότητα με το εικονικό κουμπί Recent Apps, που εμφανίζει τα εικονίδια όλων των εφαρμογών που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα, για μετάβαση με ένα πάτημα.



Το σύστημα ειδοποιήσεων έχει αλλάξει δραστικά, με τον χρήστη να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με οτιδήποτε εισερχόμενο (μηνύματα, updates εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο, music player κλπ.). Σε smartphones εμφανίζονται στο επάνω μέρος της οθόνης, ενώ στα tablets στην System Bar.
Ο χρήστης έχει πλέον τη δυνατότητα να δημιουργεί φακέλους με εφαρμογές στην αρχική οθόνη, όπως στο iOS, απλά τραβώντας τη μία εφαρμογή μέσα στην άλλη, ενώ το All Apps launcher του δίνει την ευχέρια να παίρνει πληροφορίες ή να αφαιρεί άμεσα οποιαδήποτε εφαρμογή. Σε συσκευές με μικρή οθόνη, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα δικό του tray (με εφαρμογές, συντομεύσεις, φακέλους κλπ.) το οποίο θα είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε αρχική οθόνη.
Ακόμα μια καινοτομία για το Android 4.0 είναι η δυνατότητα ρύθμισης του μεγέθους των widgets, μέσα από τα οποία ο χρήστης μπορεί να ακούει μουσική, να ενημερώνεται για τα email του, να βλέπει τον καιρό κλπ. χωρίς να απαιτείται η εκκίνηση των αντίστοιχων εφαρμογών. Η νέα lock screen παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να προβεί σε αρκετές ενέργειες χωρίς να ξεκλειδώσει τη συσκευή του, όπως να χρησιμοποιήσει την κάμερα, να ελέγξει για μηνύματα ή να αλλάξει τραγούδι από το music player κλπ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment