Μετά το deal τραπεζών σειρά έχει η Wind-Vodafon

Κυκλοφορούν φήμες από το πρωί για την ενδεχόμενη εξαγορά την WIND από την Vodafone Ελλάδας. Τα ποσά και ο τρόπος της εξαγοράς δεν έχουν σημασία, ούτε ό,τι γράφεται. Η κίνηση είναι μάλλον αναμενόμενη τόσο για τα οικονομικά της WIND όσο και για το περιβάλλον που διαμορφώνεται εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα. Πριν από λίγο η Vodafone έστειλε το παρακάτω email – ενημέρωση για τις συζητήσεις που γίνονται περί εξαγοράς της WIND.
To Vodafone Group επιβεβαιώνει ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Largo Limited για τη διερεύνηση πιθανής επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Vodafone Ελλάδας και WIND Ελλάς. Παρʼ όλα αυτά, η αναφορά που γίνεται σε δημοσιεύματα ότι το Vodafone Group συζητά να εξαγοράσει τη WIND Ελλάς έναντι μετρητών δεν είναι αληθής. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό επίπεδο και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε κάποια συμφωνία.
Τρία είναι τα σημαντικά στοιχεία της ανακοίνωσης αυτής:
1. Η Vodafone έχει το πάνω χέρι, αφού αυτή έστειλε πρώτη την ανακοίνωση. Προς το παρόν η WIND δεν έχει ενημερώσει σχετικά
2. Η Vodafone δεν αρνείται τις επαφές με την WIND παρότι διευκρινίζει ότι μπορεί να μην οδηγήσουν πουθενά
3. Η Vodafone δεν αρνείται την διάθεση για εξαγορά της WIND απλά διαψεύδει την φημολογία για χρήση μετρητών σε οποιαδήποτε συναλλαγή προκύψει
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψει μια τέτοια συνεργασία. Σε τεχνικό επίπεδο οι εταιρείες βρίσκονται στην ίδια μπάντα του GSM, γεγονός που βολεύει απίστευτα. Η Vodafone θέλει να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και η WIND μαζί με τα επενδυτικά κεφάλαια θέλουν χρήματα. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί στην Ελληνική αγορά με μόνο δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment