Στη πυρά το νέο...μυστήριο iPhone nano

Η ιδέα ενός iPhone nano είχε συζητηθεί από την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου της Apple, 4 χρόνια πριν. Καθώς η εταιρεία κατάφερε να κυριαρχήσει στον τομέα των mp3 συσκευών, παρουσιάζοντας μοντέλα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές τιμές, στοχεύοντας πρακτικά σε όλων των ειδών τις τσέπες, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν θα έκανε το ίδιο και με το μοντέλο κινητού τηλεφώνου που λάνσαρε για πρώτη φορά το 2007.
Κι ενώ πολλοί είναι αρνητικοί στην ιδέα ενός μικρότερου μοντέλου του δημοφιλούς τηλεφώνου, ο Horace Dediu της Αsymco φαίνεται να έχει την άποψη πως η Apple έχει πλέον πολλούς λόγους να κατασκευάσει ένα iPhone nano. Ένας από τους σημαντικότερους είναι πως η μερίδα χρηστών που αγοράζει ένα iPhone σαν σκέτη συσκευή είναι αρκετά μικρή, μιας κι οι περισσότεροι επιλέγουν να το προμηθευτούν μέσω επιδότησης ανανέωσης υπάρχοντος συμβολαίου ή κατά τη δημιουργία ενός νέου που επίσης επιδοτείται, ώστε να αποκτήσουν τη συσκευή φθηνότερα. Αυτή η τακτική όμως αφήνει την πλειοψηφία των κατόχων κινητών, που δεν είναι άλλη από τα καρτοκινητά, να χρειάζεται να αγοράσει τη συσκευή πληρώνοντας ολόκληρη την τιμή της, η οποία δεν είναι ένα ευκαταφρόνιτο ποσό για τους περισσότερους. Να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα η Deutsche Bank, υπάρχουν περίπου 1,5 δισ. αριθμοί που αντιστοιχούν σε συνδρομητές συμβολαίου και 3.7 δισ. αριθμοί καρτοκινητών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν η Apple αποφασίσει να διαθέσει ένα φθηνότερο μοντέλο, αυτομάτως η αγορά στην οποία απευθύνεται αυξάνει κατά 250% περίπου!
Επίσης ας μη ξεχνάμε πως ο Tim Cook, της Apple, είχε πει νωρίτερα φέτος πως η εταιρεία έχει έξυπνα σχέδια για τους κατόχους καρτοκινητών και πως δε θέλει το iPhone να είναι μόνο για πλούσιους.
Αντίστοιχα αν ακουλουθηθεί η πορεία του iPod, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 2001, και 4 χρόνια μετά παρουσιάστηκαν οι μικρότερες σειρές nano και shuffle, οι παραπάνω ισχυρισμοί ενδυναμώνονται ακόμη περισσότερο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment