Νέος CMOS αισθητήρας 8 MP από την Toshiba

Η Toshiba ανακοίνωσε την δημιουργία ενός υπερευαίσθητου CMOS αισθητήρα που μπορεί να αποδίδει περισσότερα pixels χωρίς να υπάρχουν απώλειες στην ποιότητα της εικόνας. Κάτι τέτοιο είναι πρόβλημα όταν “συμπιέζουμε” περισσότερα pixels σε μικρότερο χώρο.
Με τον συγκεκριμένο αισθητήρα η Toshiba κατάφερε ουσιαστικά την δημιουργία pixel μεγέθους μόλις 1,12 μm( το μικρόμετρο είναι 1000 φορές μικρότερο από το χιλιοστό ).Έτσι, ο καινούριος CMOS αισθητήρας έχει δυνατότητες λήψης εικόνων 8 Megapixels. Ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι εφοδιασμένος και με την τεχνολογία Back Side Illumination (BSI), με την οποία ουσιαστικά η Toshiba κατάφερε να μην έχει απώλειες στην ποιότητα της εικόνας. Για να καταλάβουμε καλύτερα το επίτευγμά της, η Toshiba κατάφερε να συμπιέσει 8 Megapixels του 1,12 μm το καθένα σε έναν αισθητήρα με μέγεθος μόλις το 1/4 της ίντσας.
Σκεφτείτε πόσο καλύτερες εικόνες θα μπορούμε να βλέπουμε στα επόμενα smartphones. Δείγματα του νέου 8MP CMOS της Toshiba θα διατεθούν προς το τέλος Ιουλίου, ενώ πλήρης διάθεση αναμένεται προς το τέλος του έτους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment