iPhone N94 με dual core και iphone 4S

Το WWDC 2011 αποτελεί παρελθόν σε ό,τι αφορά την παρουσία του Steve Jobs στην σκηνή. Το νέο iPhone 5 ή iPhone 4S δεν παρουσιάστηκε και όλοι περιμένουν για τον Σεπτέμβριο, μαζί με την Apple φυσικά που υποσχέθηκε το νέο iOS 5 το Φθινόπωρο του 2011. Πληροφορίες θέλουν το νέο iPhone 5 ή iPhone 4S να είναι έτοιμο και μάλιστα σε τελικό στάδιο με το κωδικό όνομα N94. Στοιχεία για την παρουσία του νέου hardware υπάρχουν στην beta έκδοση του iOS 5 που ήδη έχουν οι developers στα χέρια τους.
Το iPhone N94 πρόκειται για το νέο iPhone λίγο πριν από την διάθεση του στην αγορά. Οι δοκιμές βρίσκονται σε τελικό στάδιο και ήδη κάποιοι υψηλά ιστάμενοι μέσα στην Apple αλλά και τις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν το νέο hardware στα χέρια του. Υπάρχουν φήμες και γνώμες για το όνομα του νέου iPhone. Κάποιοι αναφέρονται σε αυτό ως iPhone 5 και κάποιοι άλλοι ως iPhone 4S αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες το νέο iPhone θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το iPhone 4. Αν η Apple ακολουθήσει την συνταγή του iPhone 3G/3GS το όνομα iPhone 4S έχει νόημα.
Αυτό όμως που πραγματικά μετράει είναι ο νέος dual core A5 επεξεργαστής στο νέο iPhone 5 / 4S, ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή που χρησιμοποιεί και το iPad 2. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple διατηρήσει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά σε επιδόσεις και κατανάλωση ενέργειας αλλά και τι θα κάνει με την οθόνη του νέου iPhone. Θα αυξήσει την διαγώνιο της οθόνης πάνω από τις 3.5 ίντσες και κάτω από τις 4 ίντσες ή θα παραμείνει πιστή στο μέγεθος που χρησιμοποιεί σήμερα;
Αν το iOS 5 μπορεί να τα βγάλει πέρα με encode / decode HD 1080p video, τότε ο A5 επεξεργαστής θα χρειαστεί όσο περισσότερο χώρο μπορεί για να δείξει το βίντεο ενώ παράλληλα η Apple θα μπορεί να συνεχίσει να καυχιέται το retina display έστω και με χαμηλότερο dpi αλλά σίγουρα retina προδιαγραφών. Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο αν και μέχρι τότε θα έχουμε μάθει ακόμα περισσότερα για το νέο iPhone 5 / 4S μέσα από τις νέες εκδόσεις του iOS 5 αλλά και διαρροές δεξιά και αριστερά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment