Τα κινητά τηλέφωνα επικίνδυνα για την υγεία;

Το να πούμε ότι οι επιστήμοντες γενικά δεν μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά με το αν η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων μπορεί να "ψήσει" τον εγκέφαλο σας αποτελεί μία "μεγάλη" κουβέντα. Παρ' όλα αυτά βέβαια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) κατάφερε να καταλήξει σε ένα "ψευδο-συμπέρασμα".
Μία ομάδα 31 επιστημόνων από 14 χώρες που δραστηριοποιείται στο Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (του Π.Ο.Υ.) αναφέρει ότι - με βάση την επισκόπηση της βιβλιογραφίας - τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που αναπτύσσονται είναι πιθανότατα τόσο καρκινογόνα όσο 266 άλλες επικίνδυνες ουσίες, συμπεριλαμβανομένου του φυτοφαρμάκου DDT (ένας λόγος που αποσύρθηκε ήταν και αυτός) και των καυσαερίων του αυτοκινήτου σας.
Σε καμία περίπτωση βέβαια ο Π.Ο.Υ. δεν λέει ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, μιας και η σημερινή απόφαση του αποτελεί απλά μία πρόσκληση για περαιτέρω έρευνα, αλλά το γεγονός ότι κάποιοι διακεκριμένοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι υπάρχει πιθανότατα συσχέτιση των παραπάνω μάλλον είναι αρκετό για να μας βάλει σε υποψίες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment