Εξυπνα κινητά WM7 με 199 ευρώ...

Android εναντίον Windows Phone 7 (WP7) ή αλλιώς σήμερα οι επιλογές είναι δύο στα 199 ευρώ. Huawei Ideos X5 από τη WIND ή ένα από τα δύο LG Optimus 7 και HTC Trophy 7. Το Ideos X5 έρχεται φορτσάτο με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και Android, τα Optimus 7 και Trophy 7 έριξαν την τιμή τους από 499 ευρώ, στα 399 και σήμερα στα 199 ευρώ. Οπότε Android ή WP7;
Η απάντηση στο ποιο smartphone να αγράσετε σήμερα με 199 ευρώ είναι μια, το LG Optimus 7 που το έχει προσφορά η Vodafone. Ναι, με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7 δεν θα έχετε σήμερα ελληνικό πληκτρολόγιο ούτε ελληνικό μενού (μετά το καλοκαίρι με την αναβάθμιση σε Mango θα έχουμε) αλλά η ποιότητα κατασκευής του Optimus 7 και το feeling κατά την χρήση των Windows Phone 7, δεν το προσφέρει το Huawei Ideos X5. Εγώ πάντα σε όλα τα κινητά μου έχω Αγγλικό μενού ενώ τις επαφές τις αποθηκεύω πάντα με greeklish για να μην έχω πρόβλημα με την κωδικοποίηση των χαρακτήρων όταν αλλάζω συσκευές και λειτουργικά συστήματα. Έχετε ακούσει τι συμβαίνει με τα ελληνικά στις επαφές του ZTE Blade… όλες εμφανίζονται στο λατινικό γράμμα Z.
Σκεφτείτε ότι το Ideos X5 με το ζόρι προσπάθησε να κρατήσει την τιμή του κάτω από το ψυχολογικό όριο των 199 ευρώ που σημαίνει ότι η ποιότητα κατασκευής έχει κρατηθεί χαμηλά. Τα LG Optimus 7 και HTC Trophy 7 ξεκίνησαν από τα 499 ευρώ ακόμα και 100-150 ευρώ πάνω αν πεις ότι είχαν υπερκοστολογηθεί και δεν το άξιζαν, σήμερα από τα 499 στα 199 μιλάμε για 300 ευρώ κάτω. Τα κινητά είναι σε τιμή χάρισμα και πιστέψτε με θα το ευχαριστηθείτε το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7. Η ποιότητα κατασκευής του LG Optimus 7 είναι ανώτερη από αυτή του HTC Trophy 7 και σίγουρα το κινητό πολύ πιο όμορφο.
Πήρα τηλέφωνο σε κατάστημα της Vodafone στο Φάληρο και μου είπαν ότι η πρόκειται για μείωση τιμής στα 199 ευρώ για το LG Optimus 7 και το HTC Trophy 7 και δεν είναι κάποια προσφορά που μετά το Πάσχα ίσως να ανέβει και πάλι η τιμή του. Άρα έχετε χρόνο να το σκεφτείτε και να αποφασίσετε.
Κάποιες σημειώσεις:
• Όποιο κινητό και αν αγοράσετε από τα τρια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με κάρτα SIM οποιασδήποτε εταιρείας.
• Copy-paste έχει στα Windows Phone 7 (αφού κάνετε πανέυκολα το update).
• Ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο δεν έχουν τα Windows Phone 7, θα αποκτήσουν όμως μετά το καλοκαίρι.
• Αν βιάζεστε υπάρχει τρόπος να βάλετε ελληνικό μενού (δεν γνωρίζω να σας καθοδηγήσω για το πως).
• Ένα τυπικό ελληνικό πληκτρολόγιο υπάρχει ως εφαρμογή και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το Windows Marketplace μέσα από το κινητό σας.
• Για να έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές του Windows Marketplace θα πρέπει όταν βάλετε για πρώτη φορά το email σας στο κινητό, αυτό (το email σας), π.χ. hotmail.com θα πρέπει όταν το έχετε δημιουργήσει την πρώτη φορά να είχατε/ έχετε επιλέξει χώρα Αμερική.
• Μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις δωρεάν εφαρμογές από το Windows Marketplace αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε όσες έχουν τιμή. Αυτή η επιλογή ανακοινώθηκε από τη Microsoft ότι θα διατεθεί στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. Μπορείτε όμως να δοκιμάζετε τις επι πληρωμή εφαρμογές για μερικές ημέρες :)

LG Optimus 7 E900
Λειτουργικό: Windows Phone 7
Δίκτυα: GSM Quad Band (850/900/1800/1900) / HSDPA 7,2Mbps
Τύπος οθόνης: Capacitive WVGA LCD 3,8 ιντσών
Ανάλυση οθόνης: 800×480 pixels
Κάμερα: 5 Megapixels LED Flash με Auto Focus
Μνήμη: Εσωτερική 16GB
Αναπαραγωγή βίντεο: H.263, H.264, MPEG4, MPEG4@HD 720p 30fps
Εγγραφή βίντεο: H.263, H.264, MPEG4, MPEG4@HD 720p 24fps
Αναπαραγωγή αρχείων μουσικής: (MP3, AAC, AAC+, e AAC+, WMA pro, WAV, AMR-NB, MIDI)
Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11b/g/n / Bluetooth 2.1 EDR / USB 2.0
Stereo FM Radio
Αισθητήρες: Accelerometer / Proximity / Ambient Light Sensor / Digital Compass
SMS / MMS / Email (IMAP 4, SMTP, POP3) / SNS (Facebook, WM Live, Twitter)
Πρόσθετες λειτουργίες: Play To (DLNA), Scab Search, Voice-to-Text, Panorama Shot
Τύπος μπαταρίας: LiOn 1500mAh
Διαστάσεις (χιλ.): 125×59,8×11,5
Βάρος: 157 γρ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment