LG power με νέους επεξεργαστές...

Είναι απροσδόκητες οι εξελίξεις στον χώρο των smartphones αλλά τελικά δεν είναι και τόσο. Ποιός θα πίστευε ότι η LG θα θέλει να κατασκευάσει επεξεργαστές για κινητά και tablets ώστε κόψει τους δεσμούς με την NVIDIA, να χτυπήσει την Samsung στα ίσια και να απειλείσει την Apple επίσης. Οι Κορεάτες ανακοίνωσαν ήδη την συνεργασία με την ARM ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα σχέδια των ARM Cortex-A15 MPCore επεξεργαστών και των ARM Mali T604 GPU μαζί με το ARM CoreLink. Με απλά λόγια, η LG θέλει να αρχίζει να κατασκευάζει τα δικά της SoC (System on a Chip) και να πουλάει αυτά αντί για το NVIDIA Tegra 2 και τις μελλοντικές εκδόσεις του, για παράδειγμα το LG Pad.
Αν αναρωτιέστε γιατί, η απάντηση είναι απλή. Η LG θα έχει μεγαλύτερη περιθώρια κέρδος με τους δικούς της ARM επεξεργαστές και αν οι μηχανικοί καταφέρουν να σχεδιάσουν κάτι συναρπαστικό, εκτός από το S-Class η LG θα έχει την δυνατότητα να διαφέρει και στο hardware με πλεονεκτήματα που καμία άλλη εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει. Ό,τι ακριβώς είναι σε θέση να προσφέρει η Samsung και η Apple με τους δικούς τους επεξεργαστές στα μοντέλα των smartphones και tablets που πουλάνε.
Ειδικά στην εποχή του Android, η ανάγκη για διαφοροποίηση είναι σημαντική. Το UI κάνει την διαφορά, το industrial design της συσκευής διαφοροποιεί παραπάνω αλλά το hardware έχει τον απόλυτο έλεγχο τόσο σε επίπεδο specs, στην διάρκεια της μπαταρίας και φυσικά της απόδοσης. Με τους δικούς της ARM επεξεργαστές η LG θα μπορεί να ελέγχει απόλυτα μοντέλα όπως LG Optimus 2X, LG Optimus 3D, LG Pad κλ. Αν η επιχείρηση της LG με τους ARM Cortex-A15 και ARM Mali-T604 πετύχει, η κόντρα με την Samsung θα φουντώσει και θα δούμε τον επόμενο χρόνο κινητά που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε απίθανα. Το θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η εσωστρέφεια και ο κατακερματισμός του Android, με λίγα λόγια να αποφύγει μια τρελή ιδέα όπως το LG Android Market. Φυσικά μιλάμε για το 2012 και μετά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment