LG Optimus Black Android

Το νεότερο «μέλος» της σειράς Optimus της LG, το Black, ξεχωρίζει για το πολύ λεπτό μέγεθός του, τη φωτεινή οθόνη αφής NOVA που είναι και χαμηλής κατανάλωσης, και για το Android 2.2. Από τότε που η LG εγκαινίασε τη σειρά Android smartphones, Optimus, δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να σκέφτεται, να σχεδιάζει και να κατασκευάζει «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Η τελευταία δημιουργία της, το Optimus Black, διεκδικεί επάξια τον τίτλο του λεπτότερου Android κινητού τηλεφώνου -που έχει ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα-, αφού "σπάει το φράγμα" του ενός πόντου με πάχος μόλις 9,2 χιλιοστών. Κατά τ' άλλα, υπάρχει το Android 2.2 (Froyo) και μια εντυπωσιακή αυτονομία...

Design Ξεχάστε τα κινητά τηλέφωνα -smartphones και μη- με «παντοφλέ» μέγεθος και κατασκευή που σε κάνουν να βαριέσαι να τα κουβαλήσεις. Η LG φαίνεται ότι άκουσε την απαίτηση πολλών καταναλωτών που επιλέγουν smartphones για συσκευές «έξυπνες» μεν, αλλά και όμορφες... Το Optimus Black λοιπόν με βάρος που δεν ξεπερνά τα 109 γραμμάρια και διαστάσεις 122 x 64 x 9,2 χιλιοστών θέλει και μπορεί να γίνει το gadget που θα έχετε πάντοτε μαζί σας. Αυτά αν τα συνδυάσετε με τη μεταλλική και γυαλιστερή μαύρη συσκευή, έχετε ένα smartphone απέριττο, αλλά πάρα πολύ προσεγμένο. Όλα όμως έχουν έναν σκοπό, και αυτός είναι να αναδείξουν την οθόνη των 4 ιντσών και τεχνολογίας NOVA που τραβάει όλη την προσοχή.
Multimedia
Στον οπτικοακουστικό τομέα λοιπόν το LG Optimus Black εξοπλίζεται με μια οθόνη αφής 4 ιντσών, 16 εκατ. χρωμάτων και ανάλυσης 480 x 800 pixels. Βέβαια το σημείο αιχμής της συσκευής δεν είναι άλλο από την τεχνολογία της οθόνης, που ονομάζεται NOVA και εγγυάται φωτεινά χρώματα και χαμηλή κατανάλωση. Γιατί καλό είναι να βλέπεις βίντεο στο YouTube και να απολαμβάνεις την καθαρή εικόνα, αλλά καλύτερο όταν ξέρεις ότι η μπαταρία, κάνοντας ακόμη και υπερβολική χρήση του κινητού, δεν θα "στραγγίξει" μέσα σε μία ημέρα! Όπως γίνεται αμέσως κατανοητό, επιλέγοντας αυτήν την οθόνη η LG προσπαθεί να «χτυπήσει» τις οθόνες AMOLED που φημίζονται και αυτές με τη σειρά τους για τα πολύ φωτεινά χρώματα και την υψηλή ευκρίνεια. Στον ίδιο χώρο θα βρούμε δύο κάμερες: η πρώτη των 5 megapixels, με αυτόματη εστίαση, LED φλας και εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 720p στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Η δεύτερη είναι των 2 megapixels και χρησιμεύει για βιντεοκλήσεις, ενώ δεν λείπουν οι δυνατότητες γεωγραφικού προσδιορισμού (geotagging), αυτόματης περιστροφής και αυτόματου κλεισίματος όταν το κινητό πλησιάσει κοντά στο αυτί μας. Σε πολύ καλά επίπεδα κινείται η μνήμη των 2 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών μνήμης microSD έως 32 GB, η μπαταρία των 1.500 mAh που εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία, αλλά και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που κάνουν ευχάριστη τη χρήση της συσκευής όπως, για παράδειγμα, το εύκολο περιβάλλον λειτουργίας.

Συνδεσιμότητα Όσον αφορά τη συνδεσιμότητά του, το LG Optimus Black εξασφαλίζει πρόσβαση σε δίκτυα 2ης (2G) και 3ης (3G) γενιάς με τη βοήθεια υψηλών ταχυτήτων HSDPA για γρήγορα «ανεβοκατεβάσματα» αρχείων, δεδομένων και σελίδων (7,2 Mbps upload, 5,76 Mbps download). Στην πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό, αλλά και στη γενικότερη γρήγορη λειτουργία, συμβάλλει αρκετά και ο επεξεργαστής του κινητού TI OMAP 3630 στο 1 GHz, ενώ δε λείπουν η τεχνολογία Wi-Fi Direct για ασύρματη σύνδεση με άλλες συσκευές ή με ανοιχτά δίκτυα Wi-Fi hotspot, το microUSB, το DLNA, αλλά και το GPS με υποβοήθηση δέκτη A-GPS. Όπως σε κάθε smartphone, έτσι και εδώ όλη η προσοχή πέφτει στο λειτουργικό σύστημα του Black, που δεν είναι άλλο από το Android 2.2, ή αλλιώς Froyo, χάρη στο οποίο είναι δυνατή η πρόσβαση στο διαδίκτυο και στις υπηρεσίες της Google (Gmail, Google Maps κ.ά.), αλλά και στις αμέτρητες εφαρμογές για Android κινητά. Σημειωτέον ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και η αναβάθμιση για Android 2.3 Gingerbread.
Άποψη Μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου περιμένουμε να φτάσει στην αγορά το LG Optimus Black, το οποίο, εκτός του ότι ανήκει στην πολυθρύλητη σειρά και φέρει το «βαρύ» όνομα Optimus, με την οθόνη NOVA, την κάμερα με την καλή ανάλυση, και την εντυπωσιακή αυτονομία που μπορεί να εξασφαλίζει μια μπαταρία 1.500 mAh, είναι ένα κινητό που θα αγαπήσουμε. Θα κοστίζει περίπου 500 ευρώ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment