LG Optimus 2X: Με διπύρηνο CPU και video-recording

Το πρώτο smartphone με διπύρηνο επεξεργαστή έρχεται από την LG και ονομάζεται LG Optimus 2X. Τόσο με τον γνωστό Tegra 2 της Nvidia όσο και με τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο fullHD στα 1.080p η LG τούς στέλνει όλους αδιάβαστους!
Η LG είναι μία από τις εταιρείες που συνεχώς παρουσιάζει κινητά τηλέφωνα με ανταγωνιστικές δυνατότητες, όπως για παράδειγμα το LG GD 880 Mini ή το πολύ πρόσφατο με Windows Phone 7, LG Optimus 7. Αυτήν τη φορά όμως, η LG κατάφερε να... ξεφύγει παρουσιάζοντας ένα smartphone που αποτελεί συνώνυμο της καινοτομίας. Και αυτό γιατί, πέραν της συνολικής εικόνας του κινητού που είναι ικανοποιητική, ο συνδυασμός ενός διπύρηνου επεξεργαστή με τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε 1.080p θα κάνει τη διαφορά στην αγορά για αρκετό διάστημα...
Design
Από άποψη σχεδιασμού η αλήθεια είναι ότι το LG Optimus 2X δεν έχει κάτι το διαφορετικό όπως για παράδειγμα το GD 880 Mini, αφού το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του είναι το πλαστικό και όχι το μέταλλο και, γενικότερα, όλο το «καλούπι» θα σας θυμίσει παλιότερα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας.
Παρ' όλα αυτά, το LG Optimus 2Χ σχεδιαστικά δεν παύει να είναι ένα όμορφο κινητό αφής, με μέτριο μέγεθος (123,9 x 63,2 x 10,9 χιλιοστά) και χαμηλό βάρος (139 γραμμάρια). Δηλαδή στο χέρι δεν μοιάζει με τίποτα με κάποια άλλα smartphones-παντόφλες, ικανοποιώντας κατ' αυτόν τον τρόπο όσους θέλουν και «εξυπνάδα» αλλά και άνεση.
Multimedia
Μπορεί σχεδιαστικά το Optimus 2X να μην εντυπωσιάζει, αλλά όλα αυτά που κρύβονται μέσα του είναι αρκετά για να το κάνουν να ξεχωρίζει. Πρώτα πρώτα η οθόνη του. Eνσωματώνει μια μεγάλη οθόνη αφής 4 ιντσών, ανάλυσης 480 x 800 pixels, τεχνολογίας capacitive και multi-touch, δηλαδή με πολύ καλή απόκριση στις εντολές που δίνετε, ενώ δεν λείπουν και οι αισθητήρες φωτός και εγγύτητας (light sensor, proximity sensor) που κάνουν τη χρήση της συσκευής πιο άνετη.
Ένα άλλο πολύ «δυνατό» σημείο του νέου smartphone της LG είναι η κάμερα. 8 megapixels είναι αρκετά για να απαθανατίζετε με πολύ καλή ανάλυση τόσο τις καθημερινές στιγμές σας όσο και τις συναντήσεις που μπορεί να παρακολουθείτε. Εννοείται πως δεν λείπει η δυνατότητα καταγραφής βίντεο (για την οποία σας μιλάμε από την αρχή του άρθρου), η οποία φτάνει τα 1.920 x 1.080 pixels σε ανάλυση, δηλαδή προσφέρει βίντεο σε άκρως High Definition ανάλυση. Προσθέστε σε αυτά το φλας τεχνολογίας LED, τις δυνατότητες auto-focus (αυτόματης εστίασης) και geotagging (γεωγραφικού προσδιορισμού), μαζί με τη δεύτερη μπροστινή κάμερα των 1,3 megapixels για βιντεοκλήσεις και θα έχετε ένα ολοκληρωμένο camera-phone.
Στον ίδιο τομέα πολύ καλή εντύπωση κάνουν η μπαταρία των 1.500 mAh, ικανή για να υποστηρίξει τη λειτουργία ενός smartphone, η αναπαραγωγή αρχείων MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WAV, MIDI για μουσική, των MPEG-4, H.263, H.264, WMV για βίντεο (βλέπετε ολόκληρες ταινίες!), η δυνατότητα αποστολής κάθε είδους μηνυμάτων, αλλά και η πολύ καλή μνήμη των 8 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών μνήμης microSD έως 32 GB!
Για το τέλος των multimedia προδιαγραφών αφήσαμε τον διπύρηνο επεξεργαστή που «φοράει» το Optimus 2X. Πρόκειται για τον Nvidia Tegra 2 που «τρέχει» στο 1 GHz και εξασφαλίζει υψηλές ταχύτητες χωρίς να επιβαρύνει το κινητό. Ο ίδιος διπύρηνος επεξεργαστής είχε χρησιμοποιηθεί και σε κάποια netbook της Toshiba (Folio), αλλά δεν αξιοποιήθηκαν όσο θα έπρεπε οι δυνατότητές του. Στο LG Optimus 2X πάντως ο συγκεκριμένος επεξεργαστής κατασκευάστηκε από την Nvidia και θα προσφέρει υψηλή ταχύτητα και πιο ομαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, όπως επίσης και multitasking χωρίς καθυστέρηση.
Συνδεσιμότητα
Και στον τομέα της συνδεσιμότητας το LG Optimus 2X δεν απογοητεύει, καθώς εξασφαλίζει πρόσβαση σε δίκτυα 3G με ταχύτητες download HSDPA στα 10,2 Mbps και upload HSUPA στα 5,76 Mbps. Επίσης η ολοκληρωμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι εγγυημένη χάρη στην υποστήριξη του HTML και της τεχνολογίας Flash, ενώ οι ενσωματωμένες εφαρμογές των Facebook, MySpace και Twitter προσφέρουν ενοποίηση με τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας.
Το «ατού» βέβαια του Optimus 2X δεν είναι άλλο στη συνδεσιμότητα από το λειτουργικό του σύστημα, το Android 2.2, ή αλλιώς Froyo, το οποίο μπορείτε να το αναβαθμίσετε και στην έκδοση 2.3. Χάρη σε αυτό το λειτουργικό λοιπόν οι πύλες του Android Market θα είναι συνεχώς ανοιχτές για εσάς για να περιηγηθείτε στον πλούσιο κόσμο των Android εφαρμογών.
Μαζί με τα παραπάνω σημειώστε την τεχνολογία Bluetooth και Wi-Fi για ασύρματη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε δίκτυο αντίστοιχα, τη θύρα USB για εύκολη μεταφορά αρχείων από και προς τον προσωπικό υπολογιστή σας, την υποστήριξη του προτύπου DLNA, το GPS με υποβοήθηση A-GPS, αλλά και τη δυνατότητα σύνδεσης του κινητού με τη μικρή οθόνη μέσω HDMI. Συνδέετε δηλαδή το Optimus 2X με την τηλεόραση μέσω του τελευταίου καλωδίου και απολαμβάνετε βίντεο και εικόνες σε ακόμη πιο... large διαστάσεις.
Άποψη
Δύσκολα θα βρει κάποιος μειονεκτήματα σε ένα κινητό τηλέφωνο που φέρει πρώτο ανάμεσα σε όλα τα άλλα διπύρηνο επεξεργαστή μαζί με πολύ καλές οπτικοακουστικές δυνατότητες. Το LG Optimus 2X θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2011 στην αγορά της Αγγλίας και μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και σε αυτό το σημείο αναρωτιόμαστε: αν το 2011 ξεκίνησε με ένα τέτοιο κινητό, άραγε τι θα δούμε στη συνέχεια;...
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment